|
צילום: יח"צ
מרק קרם בטטה ודלעת
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 21.11.11
מתכון להכנת מרק קרם בטטה ודלעת עם חלב סויה ומקלות לחם ביתיים, באדיבות אלפרו.
מרכיבים עיקריים: שמן זית, חלב סויה, דלעת, בטטות, שום, בצל.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ 1 שן שום כתושה 700 גר' דלעת טרייה, חתוכה גס 2 בטטות, קלופות וחתוכות גס 1.2 ליטר מים או ציר ירקות כוס חלב סויה אלפרו לייט מלח ופלפל שחור
רכיבים למקלות הלחם: 3-4 פרוסות לחם (עדיף מיום האתמול) 2 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור
אופן הכנת המתכון
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את הדלעת והבטטה ומבשלים במשך כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים או ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומרתיחים. מבשלים עוד כ-25 דקות עד שהדלעת והבטטה רכות מאוד.
- בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את פרוסות הלחם לרצועות ומניחים בתבנית אפיה. מפזרים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ-5 דקות בתנור עד הזהבה.
- שופכים את חלב הסויה למרק ומעבירים הכול למעבד מזון. מערבבים עד לקבלת מרק חלק. מחזירים לסיר ומחממים קלות עד להגשה. יוצקים לקעריות ומגישים יחד עם מקלות הלחם.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|