מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק קרם בטטה ודלעתצילום: יח"צ

מרק קרם בטטה ודלעת

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 21.11.11

מתכון להכנת מרק קרם בטטה ודלעת עם חלב סויה ומקלות לחם ביתיים, באדיבות אלפרו.

מרכיבים עיקריים: שמן זית, חלב סויה, דלעת, בטטות, שום, בצל.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
700 גר' דלעת טרייה, חתוכה גס
2 בטטות, קלופות וחתוכות גס
1.2 ליטר מים או ציר ירקות
כוס חלב סויה אלפרו לייט
מלח ופלפל שחור

רכיבים למקלות הלחם:
3-4 פרוסות לחם (עדיף מיום האתמול)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת המתכון


  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.

  2. מוסיפים את הדלעת והבטטה ומבשלים במשך כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים או ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומרתיחים. מבשלים עוד כ-25 דקות עד שהדלעת והבטטה רכות מאוד.

  3. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את פרוסות הלחם לרצועות ומניחים בתבנית אפיה. מפזרים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ-5 דקות בתנור עד הזהבה. 

  4. שופכים את חלב הסויה למרק ומעבירים הכול למעבד מזון. מערבבים עד לקבלת מרק חלק. מחזירים לסיר ומחממים קלות עד להגשה. יוצקים לקעריות ומגישים יחד עם מקלות הלחם.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il