|
צילום: יח"צ
מרק מינסטרונה
מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 29.11.11
מתכון להכנת מרק מינסטרונה קלאסי, מתוך הספר לאכול בראש שקט פסטה, אורז ועוד.
מרכיבים עיקריים: לפת, תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, גבינת פרמזן, קישואים, שעועית לבנה, שעועית אדומה, סלרי, גזר, בצל, עגבניות, כרוב לבן.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
6 כוסות מרק בטעם עוף 2 כוסות כרוב לבן קצוץ 1 כוס בצל קצוץ דק 1 כוס גזר פרו דק 1 כוס סלרי פרוס 1 כוס לפת קצוצה 1 כוס עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר מקופסא) 200 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לריבועים 2 כפיות תערובת עשבי תיבול איטלקיים כפית פלפל 1 כוס שעועית ירוקה, חתוכה לחתיכות של 2 ס"מ. 1 כוס קישואים פרוסים לפרוסות גדולות (עדיף כהים) 1 כוס (180 גר) שעועית לבנה או אדומה מבושלת (אפשר מוקפאת או משימורים) 1 כוס פסטה קצרה מבושלת 45 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנת המתכון
כל מנה מכילה: ½מנת חלבונים, ½מנת לחם ותחליפיו, 20 קלוריות צ'ופר, ירקות . סה"כ: 95 קלוריות. 2 נקודות.
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מביאים לרתיחה את המרק, הכרוב, הבצל , הגז, הלפת, העגבניות, תפוחי האדמה והתבלינים. מכסים ומבשלים 20 דקות.
- מערבבים פנימה את השעועית הירוקה והקישואים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- מוסיפים את השעועית והפסטה, מביאים לרתיחה ומגישים מיד.
- יוצקים ל- 8 צלחות ומפזרים גבינת פרמזן מלמעלה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|