מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק מינסטרונהצילום: יח"צ

מרק מינסטרונה

מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 29.11.11

מתכון להכנת מרק מינסטרונה קלאסי, מתוך הספר לאכול בראש שקט פסטה, אורז ועוד.

מרכיבים עיקריים: לפת, תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, גבינת פרמזן, קישואים, שעועית לבנה, שעועית אדומה, סלרי, גזר, בצל, עגבניות, כרוב לבן.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6 כוסות מרק בטעם עוף
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
1 כוס בצל קצוץ דק
1 כוס גזר פרו דק
1 כוס סלרי פרוס
1 כוס לפת קצוצה
1 כוס עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר מקופסא)
200 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לריבועים
2 כפיות תערובת עשבי תיבול איטלקיים
כפית פלפל
1 כוס שעועית ירוקה, חתוכה לחתיכות של 2 ס"מ.
1 כוס קישואים פרוסים לפרוסות גדולות (עדיף כהים)
1 כוס (180 גר) שעועית לבנה או אדומה מבושלת (אפשר מוקפאת או משימורים)
1 כוס פסטה קצרה מבושלת
45 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנת המתכון

כל מנה מכילה: ½מנת חלבונים, ½מנת לחם ותחליפיו, 20 קלוריות צ'ופר, ירקות . סה"כ: 95 קלוריות. 2 נקודות.

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול מביאים לרתיחה את המרק, הכרוב, הבצל , הגז, הלפת, העגבניות, תפוחי האדמה והתבלינים. מכסים ומבשלים 20 דקות.
  • מערבבים פנימה את השעועית הירוקה והקישואים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
  • מוסיפים את השעועית והפסטה, מביאים לרתיחה ומגישים מיד.
  • יוצקים ל- 8 צלחות ומפזרים גבינת פרמזן מלמעלה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il