מרק חרירה נוסח מרוקו
מאת: שומרי משקל, קטגוריה: אוכל מרוקאי
פורסם בתאריך: 29.11.11
מתכון מאת שומרי משל להכנת מרק חרירה נוסח מרוקו, 8 מנות, 2 נקודות למנה.
מרכיבים עיקריים: כורכום, בצל, פטרוזיליה, סלרי, קישואים, עגבניות, עדשים אדומות, חומוס.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות גרגרי חומוס מוכנים (מקופסת שימורים או סנפרוסט) - 6 נקודות
כוס עדשים אדומים יבשים - 9 נקודות
בצל גדול קצוץ לקוביות
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 גזרים מרוסקים במגרדת גסה
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים דק כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף שטוחה כורכום
כף אבקת מרק טעם עוף
כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור
אופן הכנת המתכון
- להרתיח בסיר גדול 8 כוסות מים.
- להוסיף את המצרכים והתבלינים לסיר עם המים עד רתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולבשל עוד כשעה.
- למי שאוהב ניתן להוסיף חצי כוס מיץ מלימונים טריים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il