|
סופגניות תפוחי אדמה
מאת: דוד משה, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 29.11.11
מתכון להכנת סופגניות תפוחי אדמה מתוקות וטעימות, במיוחד לכבוד חג חנוכה.
מרכיבים עיקריים: אבקת אפייה, קמח, מרגרינה, ביצים, לימון, אבקת סוכר, קינמון, חלב.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
4 כוסות קמח 3 כפיות אבקת אפיה 2 כפיות מלח חצי כפית פלפל אנגלי רבע כפית אבקת סודה לשתיה 2 ביצים גדולות רבע כוס סוכר רבע כוס מרגרינה מומסת 1 כוס פירה לא מתובל 1 כף קליפת לימון מגורדת שליש כוס חלב שמן לטיגון אבקת סוכר או סוכר וקינמון לקישוט
אופן הכנת המתכון
- לנפות יחד קמח, אבקת אפיה, מלח, פלפל אנגלי וסודה לשתיה.
- להקציף את הביצים עם הסוכר והמרגרינה. להוסיף את הפירה ואת קליפת הלימון. להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח והחלב עד לקבלת בצק.
- לשטח את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2/3 ס"מ. לייצור עיגולים בעזרת כוס.
- לחמם שמן בסיר עמוק (אפשר גם סיר טיגון עמוק חשמלי) ולטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. להוציא לנייר סופג . לגלגל באבקת סוכר או בתערובת של סוכר וקינמון.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|