מרק אפונה פיקנטי
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מרק אפונה
פורסם בתאריך: 20.12.11
מרק אפונה פיקנטי, מצוין להכנה מהירה, כשהאורחים כבר בפתח, יכול להיות כארוחה שלמה או כמנת פתיחה לארוחה גדולה יותר.
מרכיבים עיקריים: אפונה, בצל, זרעי כוסברה, שום, שמנת, יוגורט, אבקת מרק עוף, חמאה, כורכום, כמון, לימון, יוגורט.
משך ההכנה: 30-45 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 קילו אפונה יבשה, (או קפואה, במקרה שממש ממהרים)
6 כוסות מים
1 כף מרק עוף
1 כפית גרגירי כוסברה יבשה
1 כפית גרגירי כמון (במקרה שאין, ניתן להשתמש בטחון)
40 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
6 שיני שום, מעוכים וקצוצים
1-2 פלפלים חריפים (תלוי ברמת החריפות הרצויה) קצוצים
חצי כפית כורכום
מיץ מלימון אחד
60 מ"ל שמנת (אפשרי להמיר בשמנת פרווה)
1-2 גביעים של יוגורט בקר, להגשה (למי שעדיין מעדיף פרווה, יכול לוותר על היוגורט)
מלח ופלפל
אופן הכנת המתכון
- במידה ומשתמשים באפונה יבשה, להשרות במים כל הלילה (ההשריה תרכך ותוסיף להם טעם).
- לאחר לילה לסנן המים ולהוסיף מים נקיים ואת כף מרק העוף, ולבשל בסיר כ-45-60 דקות עד שהאפונה מתרככת מאוד (אפונה קפואה, לבשל כ-15 דקות). לא לשפוך המים בגמר הבישול.
- במחבת, לקלות את גרגירי הכוסברה והכמון ל2-3 דקות, ולטחון אותם קלות במכתש עילי או בפטיש שניצלים.
- להוסיף החמאה או שמן הזית למחבת, להוסיף הבצל והשום והכמון והכוסברה הטחונים ולבשל ל-5 דקות.
- להוסיף את הכורכום, ולהמשיך לבשל לכמה דקות נוספות.
- להוריד מהאש, להוסיף את האפונה והשמנת ולטחון בבלנדר.
- לאחר הטחינה להחזיר לאש, ל-10 דקות נוספות, להוסיף נוזלים במידת הצורך. ולתבל במלח ופלפל.
- לקראת סוף הבישול, להוסיף את מיץ הלימון.
בתיאבון!
מרק אפונה טעים ומעודן במיוחד. קליית התבלינים נועדה להוסיף טעמים שלא תמצאו בתבלינים שכבר טחונים. ובעצם נותנים למרק טעם מיוחד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il