|
צילום: מנהל האתר
פשטידת חצילים, קישואים וגבינות
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פשטידת קישואים
פורסם בתאריך: 23.12.11
מתכון להכנת פשטידת חצילים, ללא בצק, עם קישואים, גבינות ועשבי תיבול. טעים מאוד ומהיר להכנה.
מרכיבים עיקריים: חציל, קישואים, גבינת קוטג', גבינה בולגרית, פירורי לחם, ביצים, עגבניות, שמיר.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
4 ביצים 2 כפות פירורי לחם (או פנקו) 2 עגבניות פרוסות שומשום חציל 1 גדול 2 קישואים גביע גבינת קוטג' 150 גרם גבינה בולגרית צרור שמיר טרי קצוץ מעט שמן זית מלח ופלפל
אופן הכנת המתכון
- לדקור את החציל בעזרת מזלג ולהכניס לתנור לחום גבוה, למשך כ-20 דקות, עד שמתרכך (להפוך אותו מפעם לפעם). אחרי שמוכן, לקלף אותו ולקצוץ היטב את בשר החציל. את הבשר הקצוץ להכניס לקערה גדולה.
- באותה קערה, לגרד את 2 הקישואים.
- להוסיף לתערובת את הגבינות (את הבולגרית יש לקצוץ לקוביות), פירורי הלחם, הביצים והשמיר הקצוץ.
- לתבל במלח ופלפל (לפי הטעם).
- לערבב היטב את התערובת ולשפוך לתבנית מלבנית רחבה.
- לעטר בפרוסות עגבניה מלמעלה ולפזר מעט שומשום מעל. לסיום, לבזוק מעט שמן זית.
- להכניס לתנור שחומם מראש, ללא כיסוי, למשך כ-30 דקות בחום של כ-200 מעלות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|