מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל אורז עם בשר טחון (סוג של אושפלו)צילום: מנהל האתר

תבשיל אורז עם בשר טחון (סוג של אושפלו)

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: בשר טחון
פורסם בתאריך: 23.12.11

מתכון לתבשיל אורז עם בשר בקר טחון, תבלינים ועשבי תיבול. מנה קלילה, טעימה, פשוטה ומהירה להכנה.

מרכיבים עיקריים: אורז, בשר טחון, פטרוזיליה, בהרט, שמיר, בצל, גזר.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 גזרים מגורדים
2 בצלים קצוצים
500 גרם בשר בקר טחון
כוס אורז בסמטי הודי
1.5 כוסות מים
כפית תבלין בהרט (או יותר, לפי הטעם)
מלח ופלפל
שמן זית
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם מעט שמן זית במחבת רחבה או סיר גדול ולטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  2. להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב ביחד עם הבצל, עד להשחמה.
  3. להוסיף את האורז, הפטרוזיליה הקצוצה, השמיר הקצוץ והגזר המגורד ולערבב.
  4. לתבל במלח ופלפל ובתבלין הבהרט.
  5. לערבב היטב ולהוסיף כוס וחצי מים.
  6. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות ולבשל על אש נמוכה למשך כ-20 דקות (מבלי לפחות את המכסה).
  7. לאחר כ-20 דקות, לכבות את האש ולהמתין 2-3 דקות נוספות עם מכסה סגור.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il