שוק טלה בנוסח מרוקאי
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 28.12.11
שוק טלה בניחוח וטעם מרוקאי,תבשיל מיוחד לימי חג, או מתי שמתחשק לפנק.
מרכיבים עיקריים: שוק טלה, כמון, כורכום, שום, גרגירי כוסברה, בצל, קינמון, פפריקה מתוקה, משמש, עגבניות, אגוזים, פפריקה חריפה, שמן זית, אבקת מרק עוף, צנוברים, פטרוזיליה, נענע.
משך ההכנה: 2-3 שעות
מספר מנות: 4-5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
4 שוקי טלה
1 כף כמון
1 כף גרגרי כוסברה יבשים
2 כפות שמן זית איכותי
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 כף קינמון טחון (לא חייב)
2 כפות גינגר טרי מגורד (כן, גם במרוקו מסתבר, היה גינגר)
1 כף כורכום
2 כפות אבקת מרק
4 שיני שום מעוכות
1 כף פפריקה מעושנת או פפריקה מרוקאית מתוקה
150 גרם משמש מיובש
1 קופסא בינונית של קוביות עגבניות משומרות
2 כוסות מים (או ציר ירקות)
חצי כוס צנוברים קלויים קלות
חופן פטרוזליה או כוסברה קצוצים, תלוי בהעדפתכם
חופן עלי נענע קצוצים
מלח פלפל
אופן הכנת המתכון
- בסיר עבה, לשים את השמן,ולטגן קלות את הבצל,להוסיף את השוקיים ולצרוב אותם קלות עד שיסגרו.
- להנמיך האש, ולהוסיף את הקינמון,כמון,זרעי הכוסברה,גינגר וכורכום, ולערבב תוך כדיי.
- להוסיף את השום, פפריקה,מרקהעוףמשמש מיובש, העגבניות והמים(או הציר) ולערבב. לתבל במלח פלפל.
- לבשל על אש נמוכה כ-60-90 דקות להוסיף מים במידת הצורך.
- לפני ההגשה, להוסיף את הצנוברים והפטרוזליה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il