מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פילה מושט

מאת: שף דויד בן אבו, קטגוריה: אמנון
פורסם בתאריך: 27.04.10

מתכון להכנת פילה מושט מבושל ואין כמו דג בנוסח מרוקאי לערב שבת.

מרכיבים עיקריים: פילה מושט, פלפלים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 7

מצרכים להכנת המתכון

7 יח' פילה מושט
כוסברה
גמבה אדומה יח'
גמבה ירוקה יח'
פלפל חריף 2 יח', לא חייב למי שאוהב חריף יכול להוסיף
פלפל אדום יבש 3 יח'
5 שיני שום חצויים לחצי
פלפל לבן
כף מרק עוף
פפריקה מתוקה כ-2 כפות גדושות
רבע כף כמון
כפית מלח
שתי כפות שמן לטיגון
רבע כוס שמן לתיבלון

אופן הכנת המתכון

  1. להשרות את פילה הדג במיץ לימון כחצי שעה ולשטוף היטב.
  2. לחמם סיר רצוי רחב לדגים.
  3. מטגנים את רצועות הפלפלים מוסיפים את השום מטגנים כ-10 דקות עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הפלפלים היבשים.
  5. קוצצים חצי חבילת כוסברה ושמים בסיר.
  6. מניחים את הדגים עם העור קלפי מטה.
  7. לוקחים את רבע כוס השמן שמים את התבלינים עם מעט מים חמים.
  8. שופכים את הכול על הדגים, אם צריך להוסיף מעט מים אז ממש מעט.
  9. שמים את חצי החבילה של הכוסברה הקצוצה מעל הדג.
  10. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה, רצוי לבדוק...

בתיאבון!

לשידרוג: אפשרי לפני הנחת הדגים לגרד עגבניה. להניח פולים ירוקים מעט כמון להרתיח כרבע עד חצי שעה על אש בינונית ואז... להניח את הדגים כרגיל, עם תבלינים וכוסברה...

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il