מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סטייק סינטה במחבת: הסטייק המושלםצילום: מנהל האתר

סטייק סינטה במחבת: הסטייק המושלם

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: סטייקים
פורסם בתאריך: 31.12.11

מתכון להכנת סטייק סינטה במחבת פסים ביתית, עם רוטב של יין אדום, קורנית, בצלצלי שאלוט, שום, פלפל שחור וחמאה.

מרכיבים עיקריים: בצל, שום, טימין, אורגנו, יין אדום, סינטה.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 נתחי בשר סינטה מיושן
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
כוס יין אדום או יין קאווה מבעבע
2 שיני שום פרוסים
כף אורגנו יבש
צרור עלי טימין (קורנית)
כפית סוכר
שמן זית
מלח ים גס ופלפל גס

אופן הכנת המתכון

 

  1. להבריש את הבשר עם שמן זית ולתבל מכל צד במלח ים גס ופלפל גס.
  2. לחמם מחבת פסים כבידה ולהניח את האומצות לצלייה במשך כ-3/4 דקות בכל צד (תלוי במידת ההכנה הרצויה). באופן כללי, לאחר שהופכים את הסטייקים, כדאי להוציא אותם מהמחבת לאחר כמחצית מהזמן שבו הם נצלו על הצד הקודם.
  3. להניח את הסטייקים בצד, כדי שהבשר ינוח.
  4. להכנת הרוטב: במחבת הפסים, להוסיף מעט שמן זית ולגרד את המשקעים שנשארו בעקבות צליית הבשר. להוסיף את הבצלצלים הקצוצים, כוס יין ולערבב היטב. להוסיף שום, טימין (קורנית), אורגנו יבש, מלח, פלפל ומעט סוכר. לאחר מספר דקות, להוסיף חמאה, לערבב שוב ולכבות את האש (ברגע שהחמאה נמסה).
  5. לפרוס את הסטייקים לפרוסות ולהניח על מצה של אורז בסמטי לבן. מלמעלה, לשפוך מעט מהרוטב ולהגיש מיד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il