מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ריבועי גרעינים מקורמלים

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 10.01.12

רבועי גרעינים מקורמלים,חטיף מצוין לילדים לבית הספר, או ליד הקפה והתה מתי שמתחשק (ניתן להחליף עם איזה גרעינים שמעדיפים).

מרכיבים עיקריים: קמח, שומשום, צנוברים, ביצים, חמאה, תמצית וניל, סוכר חום, אבקת סוכר, שמנת בישול, דבש.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 35-40 יחידות

מצרכים להכנת המתכון

180 גרם קמח (כוס ורבע)
2 כפות אבקת סוכר
50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל לאפיה
1 חלמון

לציפוי: (ניתן להחליף עם איזה גרעינים שרוצים,דלעת,חמניה וכו')
70 גרם צנוברים
100 גרם שומשום
40 גרם חמאה (לא מלוחה)
50 גרם סוכר חום
4 כפות דבש
2 כפות שמנת לאפיה 38%

אופן הכנת המתכון


  • לחמם תנור מראש על 250 מעלות.

  • לשמן תבנית אפיה (20X30).

  • לשים את הקמח, הסוכר והחמאה בכערה, עד לערבוב הימאה עם הקמח.

  • הוסף את חלמון הביצה ותמצית הוניל ולערבב לעיסה אחידה.

  • לדחוס ולשטח על תבנית האפיה.לחורר במזלג כל 5 ס"מ, ולאפות ל-10-15 דקות, או עד שמזהיב.

  • להניח להתקרר.

  • לשים את כל מרכיבי הציפוי בסיר קטן, למעט השמנת, ולבשל על אש נמוכה 2-3 דקות עד שהכל מתאחד.להוסיף השמנת ולבשל לדקה נוספת.

  • לשפוך בצורה אחידה על התבניות שכבר נאפו, ולהחזיר לתנור ל-10 דקות. או עד שמזהיב.

  • ברגע שיוצא, לחתוך קוביות בעזרת סכין פיצה ולהשאיר במגש.

  • להשאיר להתקרר בתבנית ל-10 דקות. 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il