|
צילום: redster / sxc.hu
מתכון ללימונים כבושים
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: לימונים כבושים
פורסם בתאריך: 14.01.12
מתכון להכנה של לימונים כבושים, במלח גס בתיבול עדין של פפריקה מתוקה ופלפל שאטה.
מרכיבים עיקריים: לימון, שמן זית, פלפל שאטה, פפריקה מתוקה.
משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
5-6 לימונים יפים עם קליפה מעט עבה 3 כפות מלח בישול גס 1/2 כף פפריקה מתוקה 1 כף סוכר 1 פלפל שאטה יבש מעט שמן זית
אופן הכנת המתכון
- פורסים את הלימונים לפרוסות רוחב בעובי כחצי ס"מ, ונפטרים מהחרצנים אם יש.
- מערבבים בקערית את המלח, הפפריקה והסוכר. טובלים את פרוסות הלימון בתערובת המלח משני הצדדים (אין צורך שידבק בהן המון מלח) ומסדרים בצפיפות בצנצנת זורקים פנימה גם את פלפל השאטה.
- בעזרת גב של כף דוחסים פנימה את הלימונים, כך שיפרישו מיץ שיכסה אותם לגמרי. אם אין מספיק מיץ והלימונים אינם מכוסים, אפשר לסחוט לימון ולהוסיף מיץ לצנצנת.
- כשהלימונים מכוסים לגמרי במיץ, מוסיפים לצנצנת מעט שמן, כך שתיווצר שכבת שמן שתחצוץ בין הלימונים לאוויר. סוגרים במכסה ומשאירים שבוע מחוץ למקרר (לא בשמש ישירה). כשהלימונים מוכנים, שומרים אותם במקרר.
- אפשר לקצר את התהליך של הכבישה ,שמים את הלימונים שפרסנו במיקרו לדקה שהם נעשים מעט רכים וממשיכים את התהליך.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|