|
צילום: visualpani / sxc.hu
איך להכין קוסקוס ביתי
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: תוספות
פורסם בתאריך: 14.01.12
איך להכין קוסקוס בבית? פשוט! הנה מתכון להכנת קוסקוס ביתי, טעים ואותנטי.
מרכיבים עיקריים: סולת, אבקת מרק עוף, סלרי, כורכום, בצל.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 קילו סולת עבה 3 כוסות מים ¼ כוס שמן כף מלח כפית כורכום (אם רוצים) 1 ½ כוס מים סלרי בצל מרק עוף
אופן הכנת המתכון
שלב 1:
- את הסולת שופכים לתוך הקערה.
- מוסיפים באופן הדרגתי את המים
- ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.
- לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה, כדי שהגרגרים יהיו אחידים.
שלב 2:
- את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל, מרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם) מרתיחים על להבה גבוהה.
- את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק-על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.
- הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא- שהמתאר של הגרגרים הופך למעין שקוף.
- הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים בעזרת, כף גדולה.
- מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח + כורכום ומערבבים הכל.
שלב 3:
- בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי.
- ממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כחצי שעה נוספת.
שלב 4:
- כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי- גרגרי הקוסקוס מוכנים.
- יש להפוך אותם שוב לקערה רחבה ולכסות במגבה לשמירת האדים.
- מגישים עם מרק ירקות.
אגב, אם לא רוצים לעבוד קשה תקנו שקית קוסקוס מוכן ותכינו לפי ההוראות המרק זה כבר לא בעיה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|