|
צילום: בתיה דורון
מרק שעועית, גריסי פנינה ובשר
מאת: בתיה דורון, קטגוריה: מרק שעועית
פורסם בתאריך: 19.01.12
מתכון להכנת מרק שעועית ביתי, בתוספת גריסי פנינה ובשר טעים מאוד.
מרכיבים עיקריים: שעועית, בשר, סילאן, רסק עגבניות, גריסים, בשר כתף, פפריקה מתוקה.
משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות שעועית לבנה מושרית כל הלילה, להחליף את המים לפחות פעמיים עד הבישול 1 כוס גריסי פנינה מושרים במים כשעה לערך 1/2 קילו בשר, אני השתמשתי בבשר מס' 5 – לחתוך לקוביות 1/2 כוס סילאן 1 כפית מלח 4 כפות גדושות רסק עגבניות מעט פפריקה מתוקה
אופן הכנת המתכון
- לסנן את השעועית ולהכניס לסיר מתאים ביחד עם הבשר.
- להרתיח אותם ביחד, לכפות את הקצף.
- להמשיך לבשל עד שהבשר והשעועית מתרככים, בערך שעה וחצי.
- סיר לחץ יכול לקצר את התהליך.
- לסנן את גריסי הפנינה ולהוסיף.
- לערבב את הסילאן, להוסיף רסק עגבניות, מלח ומעט פפריקה. לערבב.
- לבשל ביחד עוד חצי שעה עד שהגריסים גם מוכנים.
בתיאבון!
בקרו אותי בבלוג, אוכל כשר כורדי ומזרחי: blog.tapuz.co.il/batyad
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|