|
צילום: ריצ קצפת
תפיחת חצילים
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מאפים מלוחים
פורסם בתאריך: 25.01.12
מתכון למאפה על בסיס בצק עלים עם מילוי חצילים קלויים ומטוגנים וגבינות.
מרכיבים עיקריים: חצילים, בצק עלים, חמאה, קמח, פטרוזיליה, גבינה צהובה, ביצים.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים" 3 חצילים גדולים שמן לטיגון 10 שיני שום כתושות 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים 250 גרם גבינה צפתית מפוררת 1 כף חמאה 1 כף קמח 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ' 4 ביצים מופרדות 150 גרם גבינה צהובה מגוררת מלח ופלפל שחור
אופן הכנת המתכון
- משמנים כלי חסין אש ריבועי בגודל 26 ס"מ. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 32 ס"מ ומרפדים בו את התבנית, תחתית ודפנות.
- חותכים שני חצילים לקוביות קטנות, מנגבים במגבות נייר. מטגנים בשמן חם עד שהזהיבו והתרככו. מסירים מהאש ומוסיפים את השום והפטרוזיליה.
- קולים את החציל השלישי על אש גלויה, מצננים מעט וקולפים. מועכים ומערבבים בעדינות עם תערובת החצילים המטוגנים. מפזרים על הבצק. מפזרים מעל את הגבינה הצפתית המפוררת.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים ריצ'קפה, מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים עם בסיס לבישול והקרמה ריצ', החלמונים והגבינה הצהובה.
- מקציפים את החלבונים ומקפלים עם הרביכה, שוטחים על החצילים והגבינה הצפתית.
- אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|