|
צילום: ריצ'
קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 25.01.12
מתכון של ריצ' להכנת קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך.
מרכיבים עיקריים: מנגולד, גבינת רוקפור, חמאה, גבינת רוקפור, גבינת פרומעז, אגוז מוסקט, אגוזי מלך, גבינה צהובה, ביצים.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'
למילוי: 400 גרם מנגולד 50 גרם חמאה מלוחה 200 גרם גבינת רוקפור מפוררת 100 גרם גבינת פרומעז מפוררת 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 2 ביצים 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ' 2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים גס פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
אופן הכנת המתכון
- להכנת הבסיס: במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים בסיס להקרמה ובישול ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
- להכנת המילוי: מרחיקים חלק מהגבעולים ואת קצות העלים ופורסים. מאדים בחמאה, מספר דקות בסיר מכוסה ומספר דקות בסיר גלוי, עד שהתרככו. מסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים.
- שוטחים את המילוי בבצק האפוי ואופים כ-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|