מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלךצילום: ריצ'

קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 25.01.12

מתכון של ריצ' להכנת קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך.

מרכיבים עיקריים: מנגולד, גבינת רוקפור, חמאה, גבינת רוקפור, גבינת פרומעז, אגוז מוסקט, אגוזי מלך, גבינה צהובה, ביצים.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'

למילוי:
400 גרם מנגולד
50 גרם חמאה מלוחה
200 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת פרומעז מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'
2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים גס
פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט

אופן הכנת המתכון


  1. להכנת הבסיס: במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים בסיס להקרמה ובישול ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.


  2. מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.


  3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.


  4. להכנת המילוי: מרחיקים חלק מהגבעולים ואת קצות העלים ופורסים. מאדים בחמאה, מספר דקות בסיר מכוסה ומספר דקות בסיר גלוי, עד שהתרככו. מסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים.


  5. שוטחים את המילוי בבצק האפוי ואופים כ-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il