|
צילום: volff, Fotolia
זיתים מרוקאים: זיתים ברוטב עגבניות
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: זיתים כבושים
פורסם בתאריך: 26.01.12
מתכון לזיתים מרוקאים ביתיים: כך תכינו זיתים ביתיים ברוטב עגבניות, עם עקצוץ של חריפות.
מרכיבים עיקריים: זיתים, שמן זית, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, שום, רסק עגבניות, כמון, כורכום.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
300 גרם זיתים מגולענים 4 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות 4 כפות רסק עגבניות 6 שיני שום כתושות 1/4 כוס שמן 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית כורכום ¼ כפית כמון מלח, פלפל מים
אופן הכנת המתכון
- שמים את הזיתים בסיר, מכסים במים ומרתיחים פעמיים. מסננים ומניחים את הזיתים בצד.
- באותו סיר מחממים את השמן ומטגנים מעט את השום.
- מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, מלח ופלפל ומערבבים קלות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות.
- מוסיפים את העגבניות ומערבבים (אם יש צורך מוסיפים מעט מים).
- מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-20-30 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|