מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאי אגוזיםצילום: אנטולי מיכאלו

פאי אגוזים

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: פאי
פורסם בתאריך: 27.01.12

מתכון להכנת פאי אגוזים, מתוך הספר רגעים מתוקים של דיוויד לוי בהוצאת קוראים.

מרכיבים עיקריים: קמח, ביצים, חמאה, שמנת מתוקה, אגוזי פקאן, אגוזי לוז, שומשום.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות (300 גרם) קמח
200 גרם חמאה
1/3 כוס + 1 כף (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כף מים
קורט מלח

למילוי:
¼ 1 כוסות (300 גרם) סוכר
2 כפות מים
70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
¼ 2 כוסות (350 גרם) אגוזי מלך
1 כוס (150 גרם) פקאן
1/3 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלופים 

לאפייה:
רצועות בצק
1 ביצה טרופה
1 כף שומשום

אופן הכנת המתכון

  • בקערת מעבד מזון מערבבים את חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי משומנת, רצוי עם תחתית נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל אורז. 
  • אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם האורז ומצננים. 
  • להכנת המילוי, בסיר כבד ממיסים את הסוכר עם המים לקבלת קרמל. מוסיפים את החמאה והשמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בחישה עד שכל הסוכר נמס. מוסיפים את האגוזים ומבשלים כשתי דקות.
  • שוטחים בתבנית. 
  • מרדדים את שאריות הבצק לרצועות צרות וארוכות ומקשטים את העוגה בצורת שתי וערב. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל את השומשום. אופים כחצי שעה. מצננים ומגישים עם כדור גלידת טופי.

טיפ: אפשר להכין גלידת טופי מריכוך חלקי של גלידת וניל קנויה שמערבבים עם רוטב טופי בכמות הרצויה. 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il