|
פירמידת מוס שוקולד עם טראפלס שוקולד
מאת: תום, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 07.02.12
מתכון להכנת פירמידת מוס שוקולד וויסקי עם טראפלס שוקולד טעים.
מרכיבים עיקריים: שוקלד מריר, ווסיקי, ביצים, שמנת מתוקה, קמח, חמאה, קקאו, שוקולד חלב.
משך ההכנה: 10 דקות נטו
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לטראפלס: 150 מ"ל שמנת מתוקה 300 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה
לטורט (26 ס"מ): 6 ביצים 120 גרם סוכר 180 גרם קמח 20 גרם אבקת קקאו
למוס: 400 מ"ל שמנת מתוקה 60 גרם סוכר 4 חלמונים 20 מ"ל וויסקי 180 גרם שוקולד חלב מומס
אופן הכנת המתכון
להכנת הטראפלס:
- מרתיחים שמנת בסיר. מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב עד שנמסים. שמים במקרר לשעתיים.
- יוצרים כדורים קטנים בעזרת כף פריזייאן או סקופר קטן ושומרים במקרר. לצורך הכנת המנה נזדקק ל-8 כדורים בלבד.
להכנת הטורט:
- בקערה, מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת, מערבבים קמח וקקאו ובתנועת קיפול מוסיפים לקצף הביצים.
- משמנים תבנית, יוצקים את התערובת ואופים כ-14 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים את הטורט.
- פורסים פרוסה, בעובי 1 ס"מ מקוטר העוגה, וחותכים אותה למרובעים בגודל תחתית הפירמידה או לעיגולים בקוטר הקוקוטים.
להכנת המוס:
- במיקסר מקציפים שמנת ולאחר מספר שניות מוסיפים סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם וויסקי.
- בתנועות קיפול ובהדרגה מוסיפים את הקצפת לשוקולד המומס, ואת החלמונים המוקצפים לתערובת השוקולד והקצפת.
מרכיבים את המנה:
- ממלאים עד חצי מגובה התבנית (פירמידה או קוקוט) במוס, שמים טראפל על המוס וממלאים ביתרת המוס.
- על המוס מניחים פרוסת טורט ומעבירים למקפיא ל-4 שעות.
- מוציאים מהקפאה, הופכים את המוס על צלחת ומפשירים כשעתיים במקרר ומגישים.
באהבה מקייטרינג צבעים מתוקים ,נשמח עם תבקרו באתרנו www.sweetcolors.co.il
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|