מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פירמידת מוס שוקולד עם טראפלס שוקולד

מאת: תום, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 07.02.12

מתכון להכנת פירמידת מוס שוקולד וויסקי עם טראפלס שוקולד טעים.

מרכיבים עיקריים: שוקלד מריר, ווסיקי, ביצים, שמנת מתוקה, קמח, חמאה, קקאו, שוקולד חלב.

משך ההכנה: 10 דקות נטו
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לטראפלס:
150 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה 

לטורט (26 ס"מ):
6 ביצים
120 גרם סוכר 
180 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו 

למוס:
400 מ"ל שמנת מתוקה 
60 גרם סוכר
4 חלמונים
20 מ"ל וויסקי
180 גרם שוקולד חלב מומס 

אופן הכנת המתכון

להכנת הטראפלס:

  • מרתיחים שמנת בסיר. מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב עד שנמסים. שמים במקרר לשעתיים. 
  • יוצרים כדורים קטנים בעזרת כף פריזייאן או סקופר קטן ושומרים במקרר. לצורך הכנת המנה נזדקק ל-8 כדורים בלבד. 

להכנת הטורט:

  • בקערה, מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף יציב. 
  • בקערה נפרדת, מערבבים קמח וקקאו ובתנועת קיפול מוסיפים לקצף הביצים. 
  • משמנים תבנית, יוצקים את התערובת ואופים כ-14 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים את הטורט.
  • פורסים פרוסה, בעובי 1 ס"מ מקוטר העוגה, וחותכים אותה למרובעים בגודל תחתית הפירמידה או לעיגולים בקוטר הקוקוטים. 

להכנת המוס:

  • במיקסר מקציפים שמנת ולאחר מספר שניות מוסיפים סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם וויסקי. 
  • בתנועות קיפול ובהדרגה מוסיפים את הקצפת לשוקולד המומס, ואת החלמונים המוקצפים לתערובת השוקולד והקצפת. 

מרכיבים את המנה:

  • ממלאים עד חצי מגובה התבנית (פירמידה או קוקוט) במוס, שמים טראפל על המוס וממלאים ביתרת המוס.
  • על המוס מניחים פרוסת טורט ומעבירים למקפיא ל-4 שעות. 
  • מוציאים מהקפאה, הופכים את המוס על צלחת ומפשירים כשעתיים במקרר ומגישים.

באהבה מקייטרינג צבעים מתוקים ,נשמח עם תבקרו באתרנו  www.sweetcolors.co.il

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il