|
צילום: ענתי
ריבת עגבניות שרי
מאת: ענתי, קטגוריה: ריבת עגבניות
פורסם בתאריך: 17.02.12
מתכון להכנת ריבת עגבניות שרי ביתית, מתוקה וטעימה במיוחד.
מרכיבים עיקריים: עגבניות שרי, לימון.
משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
500 גרם עגבניות שרי כוס וחצי סוכר חצי לימון 1 כוס מים
אופן הכנת המתכון
- פורסים את העגבניות לרבעים.
- פורסים את חצי הלימון לפרוסות דקות.
- בסיר קטן, מרתיחים את המים, ביחד עם העגבניות והסוכר.
- לאחר ההרתחה, מנמיכים את האש לחום נמוך, ללא כיסוי, למשך כ-3 שעות.
- במהלך זמן הבישול, לערבב מפעם לפעם. לקראת סוף התהליך, כשהריבה מסמיכה, להוסיף את הלימון.
- לבדיקה אם הריבה מוכנה: יש להניח כפית מהריבה על צלוחית קרה, להכניס למקפיא לכ-3 דקות. כשמוציאים, להעביר אצבע באמצע: אם הריבה לא חוזרת למרכז, סימן שהיא מוכנה.
- לטהר כלי זכוכית מתאים באמצעות מילוי במים רותחים והשרייה למשך מספר דקות. לאחר מכן, להכניס את הריבה לכלי למשך 24 שעות מחוץ למקרר.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|