מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק עוף יווניצילום: עץ הלימון קייטרינג www.lemon3.co.il

מרק עוף יווני

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: אוכל יווני
פורסם בתאריך: 19.02.12

מתכון למרק עוף יווני, שונה מאוד מהמרק העוף היהודי והמוכר, ממליץ בחום לנסותו לימים קרים שכאלו.

מרכיבים עיקריים: חזה עוף, לימון, ביצים, טרגון, פטרוזליה, כוסברה, אורז, אירית, אורז מלא.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3 חתיכות חזה עוף (ניתן להמיר לבשר הודו, מי שמעדיף)
1/4 כוס אורז מלא
2 חלמונים
מיץ חצי לימון סחוט
10-15 גבעולי אירית
חופן כוסברה או פטרוזליה קצוצים
2 גבעולי טימין (לתלוש מהגבעול)
6 כוסות ציר עוף או ירקות (במידה ואין, ניתן להמיר בשלוש כפות אבקת מרק עוף ומים כמובן)  

אופן הכנת המתכון

  1. לחתוך את חזה העוף לחתיכות לא שוות, להביא לרתיחה עם 2 כוסות ציר עוף ולבשל כ- 5 דקות.
  2. להוסיף את האורז, וכל שאר הכמות של הציר עוף, לבשל עד שהאורז רך כ-15-20 דקות (לאורז מלא).
  3. לקרר.
  4. לטרוף את הביצים בכערה, ולהוסיף מיץ לימון, ולהתחיל לערבב עם האורז והעוף, ולהחזיר לאש, עד לחימום (אמורים להיות מספיק נוזלים למרק, במידה ולא, הוסף עוד ציר עוף). ברגע שמתחמם להוסיף את הכוסברה,הטימין,וחלק מהאירית (השאר לקישוט).

מנה מעולה לימי וערבי החורף שפוקדים אותנו, או לאירוח חברים ואירועים ביתיים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il