|
צילום: yaffapr
אוזני המן על בסיס בצק יוגורט
מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12
מתכון מיוחד לפורים, להכנת אוזני המן על בסיס בצק יוגורט, באדיבות שף מחלבת טרה, ברק חי חורש.
מרכיבים עיקריים: רום, אבקת אפייה, שמנת מתוקה, ריבה, קמח, ביצים, חלב, פרג, יוגורט, קורנפלור, חמאה, ביסקוויטים.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 40 יחידות
מצרכים להכנת המתכון
260 גרם חמאה 100 גרם חמאה קלה 200 גרם סוכר 5 גרם קורנפלור 1 גביע יוגורט ירדן 2 ביצים 620 גרם קמח לבן מנופה 1 פקק תמצית רום 1 וחצי שקיות אבקת אפיה
חומרים למלית: 1 כוס פרג טחון 1 כוס חלב רבע כוס שמנת מתוקה 32% 2 כפות ריבה 1 כף סוכר 3 ביסקוויטים פתי-בר טחונים
אופן הכנת המתכון
- מערבבים במיקסר במהירות בינונית את החמאות, סוכר, קורנפלור, אבקת אפיה ותמצית הרום למשך 5 דקות, עד קבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את הביצים, קמח והיוגורט וממשיכים לערבב עוד 7 דקות נוספות עד קבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
- מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
- ממלאים את העיגולים במעט מלית, סוגרים את העיגולים לצורת משולש ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ – 220 מעלות למשך 10 דקות.
אופן הכנת המלית:
- מחממים בסיר על אש בינונית את החלב, שמנת מתוקה ומוסיפים את הפרג,הביסקוויטים,הסוכר והריבה ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה.
- מקררים היטב את המלית וממלאים את אזני ההמן.
*** חשוב לזכור את אזני ההמן יש להניח בתבנית עם נייר אפיה לפני כניסתם לתנור.*** לאחר האפייה רצוי לקרר את אזני ההמן למשך שעה לפחות.*** ניתן לעבד את הבצק ולרדד אותו עד שלוש פעמים בלבד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|