מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן על בסיס בצק יוגורטצילום: yaffapr

אוזני המן על בסיס בצק יוגורט

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12

מתכון מיוחד לפורים, להכנת אוזני המן על בסיס בצק יוגורט, באדיבות שף מחלבת טרה, ברק חי חורש.

מרכיבים עיקריים: רום, אבקת אפייה, שמנת מתוקה, ריבה, קמח, ביצים, חלב, פרג, יוגורט, קורנפלור, חמאה, ביסקוויטים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 40 יחידות

מצרכים להכנת המתכון

260 גרם חמאה
100 גרם חמאה קלה
200 גרם סוכר
5 גרם קורנפלור
1 גביע יוגורט ירדן
2 ביצים
620 גרם קמח לבן מנופה
1 פקק תמצית רום
1 וחצי שקיות אבקת אפיה

חומרים למלית:
1 כוס פרג טחון
1 כוס חלב
רבע כוס שמנת מתוקה 32%
2 כפות ריבה
1 כף סוכר
3 ביסקוויטים פתי-בר טחונים

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים במיקסר במהירות בינונית את החמאות, סוכר, קורנפלור, אבקת אפיה ותמצית הרום למשך 5 דקות, עד קבלת מסה אחידה.
  • מוסיפים את הביצים, קמח והיוגורט וממשיכים לערבב עוד 7 דקות נוספות עד קבלת בצק אחיד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
  • ממלאים את העיגולים במעט מלית, סוגרים את העיגולים לצורת משולש ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ – 220 מעלות למשך 10 דקות.        

אופן הכנת המלית:

  • מחממים בסיר על אש בינונית את החלב, שמנת מתוקה ומוסיפים את הפרג,הביסקוויטים,הסוכר והריבה ומערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה.
  • מקררים היטב את המלית וממלאים את אזני ההמן.

*** חשוב לזכור את אזני ההמן יש להניח בתבנית עם נייר אפיה לפני כניסתם לתנור.*** לאחר האפייה רצוי לקרר את אזני ההמן למשך שעה לפחות.*** ניתן לעבד את הבצק ולרדד אותו עד שלוש פעמים בלבד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il