מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אזני המן מבצק קראנצ'יצילום: דן פרץ

אזני המן מבצק קראנצ'י

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12

אוזני המן מבצק קראנצ'י בשילוב שומשום שחור, במילוי פרג עם קוקוס, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: שומשום, שומשום שחור, קינמון, חמאה, חלב, פרג, קמח, אבקת סוכר, ביצים, קוקוס.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 אוזני המן מיני

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
200 גרם חמאה
1/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1/2 2 כוס קמח לבן מנופה
2 כפות שומשום שחור

רכיבים למילוי:
מלית פרג –
3/4 כוס חלב
200 גרם פרג טחון טרי/ כוס פרג טחון טרי
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כוס פירורי עוגיות
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות ריבת שזיף

למלית קוקוס:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
40 גרם חמאה
2 כוסות קוקוס טחון

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר כ-2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשומשום השחור ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.
  • לעטוף בניילון נצמד ולקרר לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).

אופן הכנת המילוי:

  • בסיר על אש נמוכה לבשל חלב וסוכר עד רתיחה. להוסיף את הפרג ולערבב על אש נמוכה כ-2-3 דקות עד שהפרג סופח את הנוזלים.
  • מכבים את האש ומוסיפים את הקינמון, פירורים\ חמאה וריבה, טורפים היטב, מצננים ושומרים במקרר עד 3ימים.

אופן הכנת מילוי קוקוס:

  • בסיר על אש נמוכה מבשלים את החלב והסוכר עד רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את כל הקוקוס, מערבבים היטב, טורפים את החמאה פנימה ומצננים.

להכנת אוזני המן:

  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.
  • טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת  מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).
  • מעבירים את המליות לשקי זילוף נפרדים, ומזלפים באמצע העיגול מלית פרג ומלית קוקוס אחד ליד השני. סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.
  • מחממים תנור אפייה ל-170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il