|
צילום: דן פרץ
אזני המן מבצק קראנצ'י
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12
אוזני המן מבצק קראנצ'י בשילוב שומשום שחור, במילוי פרג עם קוקוס, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: שומשום, שומשום שחור, קינמון, חמאה, חלב, פרג, קמח, אבקת סוכר, ביצים, קוקוס.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 אוזני המן מיני
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 200 גרם חמאה 1/4 כוס אבקת סוכר 1 ביצה 1/2 2 כוס קמח לבן מנופה 2 כפות שומשום שחור
רכיבים למילוי: מלית פרג – 3/4 כוס חלב 200 גרם פרג טחון טרי/ כוס פרג טחון טרי 1 כוס סוכר 1 כפית קינמון 1/4 כוס פירורי עוגיות 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 2 כפות ריבת שזיף
למלית קוקוס: 1/2 כוס חלב 1/2 כוס סוכר 40 גרם חמאה 2 כוסות קוקוס טחון
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר כ-2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח והשומשום השחור ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.
- לעטוף בניילון נצמד ולקרר לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).
אופן הכנת המילוי:
- בסיר על אש נמוכה לבשל חלב וסוכר עד רתיחה. להוסיף את הפרג ולערבב על אש נמוכה כ-2-3 דקות עד שהפרג סופח את הנוזלים.
- מכבים את האש ומוסיפים את הקינמון, פירורים\ חמאה וריבה, טורפים היטב, מצננים ושומרים במקרר עד 3ימים.
אופן הכנת מילוי קוקוס:
- בסיר על אש נמוכה מבשלים את החלב והסוכר עד רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את כל הקוקוס, מערבבים היטב, טורפים את החמאה פנימה ומצננים.
להכנת אוזני המן:
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ניתן לסדר צפוף.
- טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).
- מעבירים את המליות לשקי זילוף נפרדים, ומזלפים באמצע העיגול מלית פרג ומלית קוקוס אחד ליד השני. סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.
- מחממים תנור אפייה ל-170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|