מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פלפלים ממולאים בבשר ואורזצילום: מנהל האתר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פלפלים ממולאים
פורסם בתאריך: 30.04.10

מתכון מדהים להכנת פלפלים ממולאים בבשר בקר, אורז ורוטב עגבניות. מתכון טעים מאוד!

מרכיבים עיקריים: פלפלים, בשר טחון, אורז, פטרוזיליה.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-10

מצרכים להכנת המתכון

5-7 פלפלים (אפשר בצבעים שונים)
כוס אורז (עדיף להשתמש באורז בסמטי הודי)
חצי קילו בשר בקר טחון (עגל או פרה)
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
בצל גדול, קצוץ דק
כף קמח
מלח
פלפל
2 כפיות סוכר
שמן בישול (לא שמן זית)
מעט פטרוזיליה (לא חובה)

אופן הכנת המתכון

להכנת המילוי:

  1. לבשל את האורז כ-15 דקות (שלא יהיה מבושל לגמרי) ולהניח להתקרר.
  2. לטגן את הבצל בשמן, עד שיתרכך ויזהיב קלות.
  3. לערבב בקערה את האורז החצי מבושל, עם הבצל המטוגן והבשר הטחון.
  4. לתבל במעט מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה (אפשר גם להוסיף צנוברים קלויים).

להכנת הרוטב:

  1. בסיר רחב, לטגן מעט שמן ולהוסיף כף קמח. לערבב כדי שלא ייווצרו גושים.
  2. להוסיף את רסק העגבניות, לערבב שוב ולהוסיף את העגבניות המרוסקות גם כן.
  3. לתבל ב-2 כפיות סוכר, מלח ופלפל (לפי הטעם).
  4. להוסיף כוס מים ולהמתין לרתיחה.

מילוי הפלפלים:

  1. על מנת להכין את הפלפלים למילוי, יש להוריד את "כתר" הפלפלים (לשמור בצד לכיסוי הפלפלים בזמן הבישול) ולנקות את פנים הפלפלים מגרעינים ורצועות פנים לבנות.
  2. למלא כל פלפל במילוי הבשר והאורז (עד הסוף, אבל לא לדחוס את המילוי) ולהשכיב את הפלפלים ברוטב שרתח.
  3. להנמיך את האש לחום נמוך ולבשל (כשהסיר מכוסה) במשך כשעה.

הערה: אם נשאר לכם מילוי, אפשר גם למלא קישואים או עגבניות שיתבשלו לצד הפלפלים. את העגבניות יש להניח בחלק העליון של הסיר, כדי שלא יתרככו מידי.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il