|
צילום: עדי זיו-אב
אוזני המן ממרנג במילוי קרם פטל
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12
אוזני המרנג: אוזני המן ממרנג במילוי פטל וג'לי שמפניה, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: אבקת סוכר, ביצים, שוקולד לבן, שמנת מתוקה, פטל, שמפניה.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: כ-35 אוזני מרנג
מצרכים להכנת המתכון
חומרים להכנת המרנגים: 5 חלבונים בטמפרטורת החדר 1 כוס סוכר 1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
חומרים להכנת קרם פטל: 1 כוס פטל שלם קפוא 1 כוס סוכר 50 גרם שוקולד לבן מומס 250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
חומרים להכנת ג'לי שמפניה (לקישוט): ג'לי שמפניה 750 מ"ל שמפניה 3 כוסות סוכר 2 שקיות ג'לטין (28 גרם) 3/4 כוס מים קרים
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת המרנגים:
- מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה.
- בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מ"מ מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה פבלובות בצורת משולש, ואופים התנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.
להכנת ג'לי שמפניה (לקישוט מעל המילוי):
- לערבב את השמפניה עם הסוכר בקערה עמוקה.
- לספוח את הג'לטין במים הקרים עד לספיגה, לחמם במיקרו כדקה, ולערבב עם השמפניה והסוכר.
- לחמם את כל המסה במיקרו כ2 דקות ולטרוף היטב.
- לשפוך לתבנית מלבנית את הנוזל ולקרר במקרר לפחות 24 שעות ועד חודש ימים.
- להוציא מקירור ולחתוך קוביות קטנות.
לסיום:
- ממיסים בסיר את הפטל והסוכר ומערבבים עם השוקולד הלבן המומס.
- מקררים בטמפ' החדר, ומקפלים לקצפת.
- מזלפים אל המרנג המצונן ומקשטים בקוביית ג'לי שמפניה ו-2 אוכמניות טריות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|