מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן ממרנג במילוי קרם פטלצילום: עדי זיו-אב

אוזני המן ממרנג במילוי קרם פטל

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12

אוזני המרנג: אוזני המן ממרנג במילוי פטל וג'לי שמפניה, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: אבקת סוכר, ביצים, שוקולד לבן, שמנת מתוקה, פטל, שמפניה.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: כ-35 אוזני מרנג

מצרכים להכנת המתכון

חומרים להכנת המרנגים:
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

חומרים להכנת קרם פטל:
1 כוס פטל שלם קפוא
1 כוס סוכר
50 גרם שוקולד לבן מומס
250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

חומרים להכנת ג'לי שמפניה (לקישוט):
ג'לי שמפניה
750 מ"ל שמפניה
3 כוסות סוכר
2 שקיות ג'לטין (28 גרם)
3/4 כוס מים קרים

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת המרנגים:

  • מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה.
  • בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מ"מ מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה פבלובות בצורת משולש, ואופים התנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.

להכנת ג'לי שמפניה (לקישוט מעל המילוי):

  • לערבב את השמפניה עם הסוכר בקערה עמוקה.
  • לספוח את הג'לטין במים הקרים עד לספיגה, לחמם במיקרו כדקה, ולערבב עם השמפניה והסוכר.
  • לחמם את כל המסה במיקרו כ2 דקות ולטרוף היטב.
  • לשפוך לתבנית מלבנית את הנוזל ולקרר במקרר לפחות 24 שעות ועד חודש ימים.
  • להוציא מקירור ולחתוך קוביות קטנות.

לסיום:

  • ממיסים בסיר את הפטל והסוכר ומערבבים עם השוקולד הלבן המומס.
  • מקררים בטמפ' החדר, ומקפלים לקצפת.
  • מזלפים אל המרנג המצונן ומקשטים בקוביית ג'לי שמפניה ו-2 אוכמניות טריות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il