צילום: robynmac, Fotolia
דג סלמון בתנור
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: סלמון
פורסם בתאריך: 10.03.12
מתכון להכנת נתחי חד סלמון בתנור, עם עשבי תיבון, שום, בצל והרבה לימון.
מרכיבים עיקריים: לימון, בצל, שמן זית, שום, פטרוזיליה, רוזמרין, טימין, עגבניות, פלפל אדום, פלפל ירוק.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
5 מנות פילה דג סלמון
½ כוס מיץ לימון
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה, רוזמרין, תימין (בזיליקום מה שאוהבים)
1 עגבניה פרוסה לעיגולים
פלפל ירוק או אדום פרוס לעיגולים
בצל יבש פרוס לעיגולים
5 שיני שום פרוסים לעיגולים
½ כוס שמן זית
אופן הכנת המתכון
- מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תבנית התנורבנייר כסף. לוקחים את הדגים שוטפים ומנחים במסננת.
- משמנים מעט את נייר הכסף שבתבנית בשמן זית ומסדרים את מנות הדגים (כאשר עור הדג על נייר הכסף).
- מסדרים על כל מנת דג את הירקות הפרוסים איך שרוצים. מפזרים מעל את המלח, פלפל שחור, מיץ לימון ומעט שמן זית.
- לכסות את התבנית בנייר אפיה ומעל נייר כסף.
- לאפות בתנור במשך כ-20 דקות ולאחר מכן להסיר את נייר הכסף והאפיה ולהמשיך לאפות בתנור עוד 5-10 דקות לקבלת צבע.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il