|
צילום: msheldrake, Fotolia
איך להכין קוסקוס בייתי ומתכון למרק קוסקוס
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 10.03.12
תמיד רצית לדעת כיצד להכין קוסקוס בייתי? הנה המתכון לקוסקוס של שף מירי גרינברג ומתכון להכנת מרק קוסקוס טעים ופשוט.
מרכיבים עיקריים: סולת, כורכום, סלרי, בצל, אבקת מרק עוף.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 קילו סולת עבה 3 כוסות מים ¼ כוס שמן כף מלח כפית כורכום (אם רוצים) 1 ½ כוס מים בסיר לאידוי שמים מים, סלרי, בצל, מרק עוף
אופן הכנת המתכון
שלב 1:
- את הסולת שופכים לתוך הקערה.
- מוסיפים באופן הדרגתי את המים.
- ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.
- לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה, כדי שהגרגרים יהיו אחידים.
שלב 2:
- את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל, מרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם).
- מרתיחים על להבה גבוהה.
- את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי ולאחר מכן מניחים על סיר המרק - על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.
- הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא: שהמתאר של הגרגרים הופך למעין שקוף.
- הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים בעזרת, כף גדולה.
- מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח + כורכום ומערבבים הכל.
שלב 3:
- בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי.
- ממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כחצי שעה נוספת.
שלב 4:
- כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי - גרגרי הקוסקוס מוכנים.
- יש להפוך אותם שוב לקערה רחבה ולכסות במגבה לשמירת האדים.
- מגישים עם מרק ירקות (אפשר גם עם בשר מלמעלה, כמו בתמונת המתכון).
- אם לא רוצים לעבוד קשה תקנו שקית קוסקוס מוכן ותכינו לפי ההוראות המרק זה כבר לא בעיה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|