מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

איך להכין קוסקוס בייתי ומתכון למרק קוסקוסצילום: msheldrake, Fotolia

איך להכין קוסקוס בייתי ומתכון למרק קוסקוס

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 10.03.12

תמיד רצית לדעת כיצד להכין קוסקוס בייתי? הנה המתכון לקוסקוס של שף מירי גרינברג ומתכון להכנת מרק קוסקוס טעים ופשוט.

מרכיבים עיקריים: סולת, כורכום, סלרי, בצל, אבקת מרק עוף.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 קילו סולת עבה
3 כוסות מים
¼ כוס שמן
כף מלח
כפית כורכום (אם רוצים)
1 ½ כוס מים
בסיר לאידוי שמים מים, סלרי, בצל, מרק עוף

אופן הכנת המתכון

שלב 1:

  1. את הסולת שופכים לתוך הקערה.
  2. מוסיפים באופן הדרגתי את המים.
  3. ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.
  4. לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה, כדי שהגרגרים יהיו אחידים.

שלב 2:

  1. את סיר המרק ממלאים כליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל, מרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם).
  2. מרתיחים על להבה גבוהה.
  3. את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי ולאחר מכן מניחים על סיר המרק - על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.
  4. הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא: שהמתאר של הגרגרים הופך למעין שקוף.
  5. הופכים את הסיר עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים בעזרת, כף גדולה.
  6. מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים + שמן + מלח + כורכום ומערבבים הכל.

שלב 3:

  1. בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי.
  2. ממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כחצי שעה נוספת.

שלב 4:

  1. כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי - גרגרי הקוסקוס מוכנים.
  2. יש להפוך אותם שוב לקערה רחבה ולכסות במגבה לשמירת האדים.
  3. מגישים עם מרק ירקות (אפשר גם עם בשר מלמעלה, כמו בתמונת המתכון).
  4. אם לא רוצים לעבוד קשה תקנו שקית קוסקוס מוכן ותכינו לפי ההוראות המרק זה כבר לא בעיה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il