מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לקציצות עוף בייתיותצילום: Brett Mulcahy, Fotolia

מתכון לקציצות עוף בייתיות

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: קציצות עוף
פורסם בתאריך: 10.03.12

מתכון להכנת קציצות עוף בייתיות, פשוטות להכנה וטעימות במיוחד.

מרכיבים עיקריים: שום, רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, ביצים, פטרוזיליה, בשר עוף טחון, בצל.

משך ההכנה: כ-45 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

½ קילו בשר עוף טחון (חזה עוף)
1 בצל בינוני קצוץ וטגון
¼ חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 פרוסות לחם מושרות במים ללא הקרום
1 ביצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן לטיגון

אופן הכנת המתכון

  1. שמים במעבד מזון את הבשר, בצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, לחם מושרה שסחטנו ותבלינים.
  2. מעבדים את הכל לעיסה אחידה.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן יוצרים מהעיסה כדורים בגודל הרצוי. פוחסים אותם ומטגנים לצבע זהוב (טיפ: כאשר העיסה רכה, ניתן לצקת בעזרת כף למחבת את הקציצות).

שידרוגים: ניתן להוסיף תבלינים נוספים כגון: חווייג' למרק, שום כתוש, רסק עגבניות, אבקת מרק עוף.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il