מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לפיצה בייתיתצילום: Lasse Kristensen, Fotolia

מתכון לפיצה בייתית

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: פיצה
פורסם בתאריך: 10.03.12

מתכון לפיצה בייתית של השף מירי גרינברג: כיצד להכין בצק מושלם לפיצה, עם תוספות לבחירתכם!

מרכיבים עיקריים: עגבניות, רסק עגבניות, אורגנו, שמן זית, גבינה צהובה, גבינת מוצרלה, שמרית, קמח, דבש.

משך ההכנה: כ-35 דקות
מספר מנות: 3-4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 חבילת שמרית
2 כפות דבש
2כפות שמן זית
1 כפית מלח
2 ו-1/2 כוסות מים

חומרים לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
1  עגבנייה מגורדת
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
פלפל שחור
אורגנו יבש (לפי הטעם)
גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה

אופן הכנת המתכון


  1. מכינים את הבצק: שמים קמח בקערה ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים מים, שמן זית, דבש ומלח. לשים את הכול יחד עד לקבלת בצק חלק ומבריק. מכסים ומתפיחים את הבצק, עד שהוא מכפיל את נפחו.


  2. מחממים תנור לחום מקסימאלי (250 מעלות), מחלקים את הבצק לשני חלקים.


  3. מרדדים כל חלק לעובי 0.5 ס"מ על משטח מקומח ומעבירים לתבנית מקומחת (או על מגש רשת של תנור עם נייר אפייה).


  4. מורחים רוטב עגבניות מפזרים מעל את הגבינה.


  5. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק משחים בשוליים וגם בתחתית, והגבינה זהובה ומבעבעת.


  6. חותכים למנות ומגישים מיד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il