מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לעוגת טירמיסוצילום: Kamila Cyganek, Fotolia

מתכון לעוגת טירמיסו

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגת טירמיסו
פורסם בתאריך: 10.03.12

מתכון לעוגת טירמיסו: סוד הקסם הוא בניגוד בין קרם הגבינה המתוק לבין המרירות הארומטית של הקפה והברנדי, שבהם טבולים הבישקוטים.

מרכיבים עיקריים: ביצים, קקאו, אספרסו, גבינת מסקרפונה, ברנדי, בישקוטים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6 ביצים מופרדות
6 כפות (75 גרם) סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
½1 כוסות (360 מ"ל) אספרסו חזק וקר (או קפה מוכן מכף גדושה אבקת קפה נמס ו-½1 כוסות מים רותחים, מצונן)
1/3 כוס (80 מ"ל) ברנדי
40-50 בישקויטים
קקאו, לקישוט

אופן הכנת המתכון

  1. מקציפים חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הגבינה ומערבבים לתערובת במרקם חלק ואחיד.
  3. מקציפם חלבונים בקערת מיקסר נקייה לקצף יציב. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה, ומקפלים את יתרת הקצף לתערובת.
  4. מערבבים אספרסו וברנדי, וטובלים בישקוטים לרגע מכל הכיוונים בתערובת הקפה (לא משרים).
  5. מסדרים שליש מהבישקוטים הטבולים בתחתית התבנית התבנית זה ליד זה (שוברים לפי הצורך, כדי שירפדו את כל התבנית בצפיפות). יוצקים על הבישקוטים שליש מכמות הקרם. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות. מסיימים בשכבת קרם, ושומרים במקרר להתייצבות למשך לילה.
  6. לפני ההגשה זורים קקאו בנדיבות.

טיפים לגיוונים:

  • מוסיפים לקרם הגבינה קליפה מגוררת מתפוז אחד.
  • לפני ההגשה מקשטים בשוקולד מריר מגורר, במקום בקקאו.
  • מחליפים את הברנדי באמרטו (ליקר שקדים) או בליקר קפה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il