|
צילום: שף מירי גרינברג
עוגיות מרוקאיות
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל מרוקאי
פורסם בתאריך: 10.03.12
מתכון להכנת עוגיות מרוקאיות עם שקדים טחונים, קמח וסוכר. עוגיות טעימות במיוחד!
מרכיבים עיקריים: מחמאה, אבקת סוכר, קמח, סוכר וניל.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 8-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
300 גרם מחמאה 4 שקיות סוכר וניל 4 כפות סוכר רגיל 1 קמח אוסם קטן 100 גר' שקדים טחונים אבקת סוכר
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את כל החומרים חוץ מהשקדים בקערה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את שקית השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה אחידה שוב.
- יוצרים כדורים בגודל שרוצים ומסדרים שורות עם רווחים על תבנית עם נייר אפיה שהעוגיות לא ידבקו.
- חשוב מאוד - ליצור עיגולים קטנים מהבצק ללא מעיכה אפילו קלה. אופים בתנור מחומם מראש למשך 20 דקות. העוגיות עדינות ויש לבדוק שלא ישרפו באפיה.
- לאחר שמתקררות יש לפזר אבקת סוכר. לגיוון: לערבב אבקת סוכר עם אבקת קינמון ולפזר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|