|
צילום: מנהל האתר
אורז עם צימוקים
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: אורז
פורסם בתאריך: 17.03.12
מתכון להכנת אורז עם צימוקים שחורים. מתכון חגיגי ופשוט, תוספת נפלאה לכל ארוחה.
מרכיבים עיקריים: אורז, צימוקים, כורכום.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כוסות אורז בסמטי לבן 3 כוסות מים מעט שמן בישול כפית כורכום חופן צימוקים כהים (שחורים) כף דבש (או סוכר חום) מלח ופלפל שחור
אופן הכנת המתכון
- להשרות את האורז במים, למשך כ-10 דקות (כדי שעמילן יצא והאורז לא יהיה דביק).
- לחמם שמן בישול בסיר ולהכניס את האורז המסונן.
- לערבב ולהוסיף את הצימוקים, הכורכום, הדבש, המלח והפלפל. לערבב שוב כדי שהשמן יעטוף את כל האורז.
- להוסיף מים ולהביא לרתיחה, תוך כדי ערבוב (כדי שהאורז לא יידבק בתחתית הסיר).
- להנמיך את האש לעוצמה הנמוכה ביותר, לכסות ולבשל למשך כ-20 דקות (לא לפתוח את המכסה במהלך הבישול כדי שהאדים לא יברחו החוצה).
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|