|
צילום: מנהל האתר
מרק תירס סיני
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 18.03.12
מרק תירס סיני מהיר ופשוט להכנה: מתכון למרק תירס סיני סמיך, כמו במסעדה, עם נטיפי ביצה.
מרכיבים עיקריים: אבקת מרק עוף, קורנפלור, זנגביל, תירס, בצל ירוק, ביצים, שמן שומשום.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 כפות אבקת מרק עוף 2 כפות קורנפלור 4 כוסות מים (או ציר מרק עוף) כפית סוכר 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון או קצוץ דק 1/5 קופסת גרעיני תירס מתוק (מסונן מהנוזלים) 2 כפיות שמן שומשום גבעול בצל ירוק קצוץ דק 1 ביצה
אופן הכנת המתכון
- להרתיח בסיר את המים (או ציר המרק) ולהכניס לתוכם אבקת מרק עוף. לערבב היטב.
- לערבב את הקורנפלור בכוס עם 3 כפות מי ברז, עד לקבלת מרקם אחיד. להוסיף את הקורנפלור המדולל לסיר.
- לתבל בסוכר, הג'ינג'ר ולערבב היטב. ניתן להוסיף גם מעט פלפל שחור לחריפות מעודנת.
- להוסיף למרק קופסה שלמה של גרעיני תירס מתוק, לערבב ולשפר תיבול במידת הצורך.
- להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית למשך כ-10 דקות.
- לקרר מעט את המרק ולטחון אותו בצורה גסה באמצעות בלנדר מוט ידני.
- להוסיף למרק את חצי קופסת גרעיני התירס שנותרו ולערבב (אין צורך לטחון שוב).
- לטרוף ביצה בקערה קטנה ולשפוך למרק בזרם איטי, תוך כדי ערבוב קבוע.
- להוסיף את שמן השומשום, לערבב ולכבות את האש.
- להגיש עם מעט בצל ירוק מלמעלה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|