מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק תירס סיניצילום: מנהל האתר

מרק תירס סיני

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 18.03.12

מרק תירס סיני מהיר ופשוט להכנה: מתכון למרק תירס סיני סמיך, כמו במסעדה, עם נטיפי ביצה.

מרכיבים עיקריים: אבקת מרק עוף, קורנפלור, זנגביל, תירס, בצל ירוק, ביצים, שמן שומשום.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות קורנפלור
4 כוסות מים (או ציר מרק עוף)
כפית סוכר
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון או קצוץ דק
1/5 קופסת גרעיני תירס מתוק (מסונן מהנוזלים)
2 כפיות שמן שומשום
גבעול בצל ירוק קצוץ דק
1 ביצה

אופן הכנת המתכון


  • להרתיח בסיר את המים (או ציר המרק) ולהכניס לתוכם אבקת מרק עוף. לערבב היטב.

  • לערבב את הקורנפלור בכוס עם 3 כפות מי ברז, עד לקבלת מרקם אחיד. להוסיף את הקורנפלור המדולל לסיר.

  • לתבל בסוכר, הג'ינג'ר ולערבב היטב. ניתן להוסיף גם מעט פלפל שחור לחריפות מעודנת.

  • להוסיף למרק קופסה שלמה של גרעיני תירס מתוק, לערבב ולשפר תיבול במידת הצורך.

  • להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית למשך כ-10 דקות.

  • לקרר מעט את המרק ולטחון אותו בצורה גסה באמצעות בלנדר מוט ידני.

  • להוסיף למרק את חצי קופסת גרעיני התירס שנותרו ולערבב (אין צורך לטחון שוב).

  • לטרוף ביצה בקערה קטנה ולשפוך למרק בזרם איטי, תוך כדי ערבוב קבוע.

  • להוסיף את שמן השומשום, לערבב ולכבות את האש.

  • להגיש עם מעט בצל ירוק מלמעלה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il