|
צילום: מנהל האתר
סלק ממולא בבשר, בזיגוג מיץ רימונים
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 06.04.12
מתכון חגיגי להכנת סלק ממולא בבשר בקר טחון, מבושל בזיגוג סירופ מיץ רימונים ותבלינים.
מרכיבים עיקריים: סלק, פטרוזיליה, בצל, שום, זנגביל, בשר בקר טחון, כוסברה.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
12 סלקים בינוניים
למילוי הבשר: 1 ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים קצוצים דק 4 שיני שום כתושות 1/2 כוס כוסברה קצוצה 1 פלפל צ'ילי קצוץ (לבחירה)
לרוטב: 1/2 כוס שמן בישול חצי כפית כמון חופן כוסברה קצוצה מעט שורש ג'ינג'ר קצוץ דק 3 שיני שום ½2 כוסות מים או ציר עוף 1 כוס רכז רימונים 2 כפות סוכר
אופן הכנת המתכון
- לערבב היטב את כל חומרי המילוי של הבשר.
- לקלף את הסלקים, לחתוך את חלקם העליון (לשמור בצד) ולרוקן את תוכנם בעזרת כף פריזיין.
- ליצור כדורים קטנים מתערובת הבשר ולמלא כל סלק בכדור בשר. לכסות בחלק העליון.
- בסיר רחב, ליצוק שמן בישול ולהוסיף את השום והג'ינג'ר. לערבב היטב.
- להוסיף את ציר העוף (או המים), רכז הרימונים והסוכר. לבשל על רש גבוהה לצמצום הרוטב מעט.
- לסדר את הסלקים בסיר, בשכבה אחת ולבשל בסיר מכוסה למשך כשעה וחצי. מפעם לפעם, כדאי לזגג את הסלקים בנוזלי הבישול כדי שלא יתייבשו.
- לפני ההגשה, לפזר מעט פטרוזיליה או כוסברה טרייה מלמעלה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|