מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלק ממולא בבשר, בזיגוג מיץ רימוניםצילום: מנהל האתר

סלק ממולא בבשר, בזיגוג מיץ רימונים

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 06.04.12

מתכון חגיגי להכנת סלק ממולא בבשר בקר טחון, מבושל בזיגוג סירופ מיץ רימונים ותבלינים.

מרכיבים עיקריים: סלק, פטרוזיליה, בצל, שום, זנגביל, בשר בקר טחון, כוסברה.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 6-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

12 סלקים בינוניים

למילוי הבשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 פלפל צ'ילי קצוץ (לבחירה)

לרוטב:
1/2 כוס שמן בישול
חצי כפית כמון
חופן כוסברה קצוצה
מעט שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
3 שיני שום
½2 כוסות מים או ציר עוף
1 כוס רכז רימונים
2 כפות סוכר

אופן הכנת המתכון


  1. לערבב היטב את כל חומרי המילוי של הבשר.

  2. לקלף את הסלקים, לחתוך את חלקם העליון (לשמור בצד) ולרוקן את תוכנם בעזרת כף פריזיין.

  3. ליצור כדורים קטנים מתערובת הבשר ולמלא כל סלק בכדור בשר. לכסות בחלק העליון.

  4. בסיר רחב, ליצוק שמן בישול ולהוסיף את השום והג'ינג'ר. לערבב היטב.

  5. להוסיף את ציר העוף (או המים), רכז הרימונים והסוכר. לבשל על רש גבוהה לצמצום הרוטב מעט.

  6. לסדר את הסלקים בסיר, בשכבה אחת ולבשל בסיר מכוסה למשך כשעה וחצי. מפעם לפעם, כדאי לזגג את הסלקים בנוזלי הבישול כדי שלא יתייבשו.

  7. לפני ההגשה, לפזר מעט פטרוזיליה או כוסברה טרייה מלמעלה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il