מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת אגוזים לפסחצילום: שף מירי גרינברג

עוגת אגוזים לפסח

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 06.04.12

מתכון להכנת עוגת אגוזים לפסח, אוורירית וטעימה להפליא!

מרכיבים עיקריים: ביצים, קמח מצה, אבקת אפייה, אגוזי מלך, נס קפה, קוניאק, שוקולד מריר, שמנת מתוקה, קקאו, עוגות לפסח.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 חבילת סוכר וניל
150 גרם אגוזים קצוצים
1 חבילה אבקת אפיה
½ כוס קמח מצה לעוגה או קמח מצה דק
קורט מלח

רוטב לעוגה:
1 כפית נס קפה
½ כוס מים חמים
1 כפית קוניאק
1 כפית סוכר

קרם לעוגה:
50 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
½ כוס סוכר
3 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
2 חלבוני ביצה מוקצפים עם 1 כף סוכר וכפית נס קפה

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם את התנור לחום 180 מעלות ולשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
  2. מקציפים את הביצים בשלמותם ומוסיפים את הסוכר בהדרגה לקצף אורירי. מערבבים בקערה נפרדת את האגוזים, קמח מצה, אבקת אפיה, מלח ומוסיפים לקצף של הביצים בהדרגה. מערבבים את הכל בעדינות לתערובת חלקה. לצקת לתבנית משומנת ולאפות בתנור במשך 30-40 דקות.

הכנת הרוטב:

לערבב את כל החומרים יחדיו ולשפוך על העוגה הקרה.

הכנת הקרם:

  1. להמיס בסיר על אש קטנה את השוקולד, מים, קקאו, סוכר לתערובת חלקה ולקרר.
  2. להוסיף לתערובת את השמנת המתוקה המוקצפת והחלבונים המוקצפים ולערבב בתנועות עטיפה לקרם חלק.
  3. למרוח על העוגה שהרטבנו ברוטב ולאחסן במקרר למשך לילה.

שדרוגים:

  • אפשר להשתמש בסוגים שונים של אגוזים.
  • אפשר להשתמש בשקדים.
  • אפשר להוסיף מעט קליפת לימון מגורדדת או קוקוס טחון. 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il