צילום: דרור כץ
קבב טונה בפלפל חריף
מאת: אלדד תקשורת, קטגוריה: קבב
פורסם בתאריך: 06.04.12
מתכון להכנת קבב טונה בפלפל חריף של השף סטפן, באדיבות טונה סטארקיסט.
מרכיבים עיקריים: ביצים, טונה, גרעיני חמנייה, לחם, כוסברה, סלרי, גזר, מיונז, שום, לימון, יין לבן, קולורבי, בצל סגול, צלפים.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף, מסוננות היטב
2 נתחי פילה של דג (לבחירה) ללא עצמות – טחון או קצוץ דק בסכין
1 גזר- קצוץ או מגורד בפומפיה
כף גרעיני חמנייה
1-2 גבעולי סלרי קצוצים
2 פרוסות לחם יבש, חתוך לקוביות קטנות (בלי ה"קשה" של הלחם)
1 ביצה – טרופה
חופן עלי כוסברה קצוצה
לרוטב:
3 כפות מיונז
צלפים לפי הטעם
3 שיני שום קצוצות
בצל סגול בינוני – קצוץ דק
חצי קולורבי קצוץ דק
3-4 כפות של יין לבן
קליפת לימון מגורדת
אופן הכנת המתכון
- בקערת ערבוב, לערבב את כל המצרכים.
- ליצור קבבים קטנים.
- לצלות בגריל או במחבת (אפשר גם למרוח בשמן זית ולאפות בתנור)
- לרוטב – לערבב את החומרים, לתבל במלח ופלפל לפי הטעם ולהגיש בצד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il