מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה מעולהצילום: ola

עוגת גבינה מעולה

מאת: ola, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 15.05.10

מתכון להכנת עוגת גבינה מעולה, גדולה ועשירה, טעימה במיוחד עם שוקולד לבן ושמנת.

מרכיבים עיקריים: גבינה לבנה, שוקולד לבן, שמנת חמוצה, שוקולד מריר.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: עוגה גדולה ועשירה

מצרכים להכנת המתכון

 לתחתית:
150 גרם עוגיות פתי-בר בטעם שוקולד
4 קוביות שוקולד מריר
50 גרם חמאה מומסת


למילוי:
750 גרם גבינה לבנה 9 %
200 גרם שוקולד לבן- 2 חבילות
שלושת רבעי כוס סוכר- 150 גרם
פקק תמצית וניל
4 ביצים
3 כפות קורנפלור
גביע וחצי שמנת חמוצה
ניתן להוסיף גרידת לימון


לציפוי:
גביע שמנת מתוקה
חצי גביע שמנת חמוצה (מה שנשאר)
חבילת שוקולד מריר
2 כפיות סוכר
כפית קקאו


גודל תבנית:
26 ס"מ עגולה קפיצית משומנת

אופן הכנת המתכון

מחממים תנור מראש על 150-160- מעלות.

מקציפים את הגבינה עם הסוכר.

מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור.

טורפים בנפרד 4 ביצים בטמפרטורת החדר ומוסיפים גם אותן.

ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן (לעצור כל 10 שניות ולערבב על מנת שלא יישרף) ומוסיפים אותו ואת הווניל לבלילה. לעשות השוואת טמפרטורה, להוסיף קצת מהבלילה לשוקולד, לקרר אותו ואז להוסיף את הכל לבלילה. ניתן להוסיף גם את הגרדת לימון- למי שאוהב. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים.. ומעבירים לתבנית משומנת היטב- גם בדפנות.

משך אפייה: 50 דקות ב-150-160 מעלות, תנור שחומם מראש, עם אמבט מים בתחתית התנור. בסיום, לכבות את התנור ולפתוח חריץ קטן לאוויר ולהשאיר את העוגה לעוד 20 דקות, לאחר מכן לקרר אותה 3 שעות בטמפרטורת החדר ואז להכניס למקרר ללילה לפני הכנת הציפוי.

למחרת- הכנת הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה יחד עם הקקאו והסוכר, מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את השוקולד המריר, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

מצננים את התערובת, ניתן להכניס ל-10 דקות למקפיא או בעזרת קערה עם מי קרח. לאחר מכן מכניסים פנימה את השמנת החמוצה שנותרה, מערבבים ומכניסים לקירור לשעה. לאחר מכן מצפים את העוגה ונותנים לה לשבת במקרר עד להגשה. ניתן להעשיר את המראה ע"י תותים או דובדבנים.

בתאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il