מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה שוקולד אפויהצילום: יח"צ

עוגת גבינה שוקולד אפויה

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 09.05.12

מתכון מתוק להכנת עוגת גבינה שוקולד אפויה, באדיבות רשת קפה לנדוור, במיוחד לרגל חג שבועות.

מרכיבים עיקריים: ביצים, קמח, אינסטנט פודינג וניל, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביסקוויטים, חמאה, שוקולד מריר, שמנת מתוקה, תמצית וניל.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית בקוטר 26

מצרכים להכנת המתכון

250 גרם ביצים
200 גרם סוכר
40 גרם קמח
30 גרם אינסטנט פודינג וניל 
700 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה 
1 מקל וניל או כף תמצית וניל

לתחתית העוגה:
300 גרם ביסקוויטים (פתי בר)
130 גרם חמאה 

לציפוי:
 150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה 42%

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים את תחתית העוגה: טוחנים את הביסקוויטים והחמאה במעבד מזון ולאחר מכן משטחים אותם על בסיס של תבנית בקוטר 26.
  2. מערבבים את הביצים, מקל וניל/תמצית וניל והסוכר עד שהוא נמס.
  3. מוסיפים את הקמח והאינסטנט וניל וממשיכים לערבב לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ומוזגים את המסה לתבנית.
  5. מכניסים לתנור למשך 30 דקות לטמפרטורה של 180 מעלות . חשוב – להקפיד לחמם את התנור לפני העוגה לתוכו.

לציפוי:

  1. מרתיחים את השמנת על הגז או במיקרו לאחר מכן מוסיפים את השוקולד.
  2. מערבבים מספר שניות עד לקבלת מירקם אחיד.
  3. מצפים את העוגה (כמובן לאחר שהעוגה התקררה).

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il