צילום: יח"צ
עוגת גבינה שוקולד אפויה
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 09.05.12
מתכון מתוק להכנת עוגת גבינה שוקולד אפויה, באדיבות רשת קפה לנדוור, במיוחד לרגל חג שבועות.
מרכיבים עיקריים: ביצים, קמח, אינסטנט פודינג וניל, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביסקוויטים, חמאה, שוקולד מריר, שמנת מתוקה, תמצית וניל.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית בקוטר 26
מצרכים להכנת המתכון
250 גרם ביצים
200 גרם סוכר
40 גרם קמח
30 גרם אינסטנט פודינג וניל
700 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה
1 מקל וניל או כף תמצית וניל
לתחתית העוגה:
300 גרם ביסקוויטים (פתי בר)
130 גרם חמאה
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה 42%
אופן הכנת המתכון
- מכינים את תחתית העוגה: טוחנים את הביסקוויטים והחמאה במעבד מזון ולאחר מכן משטחים אותם על בסיס של תבנית בקוטר 26.
- מערבבים את הביצים, מקל וניל/תמצית וניל והסוכר עד שהוא נמס.
- מוסיפים את הקמח והאינסטנט וניל וממשיכים לערבב לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ומוזגים את המסה לתבנית.
- מכניסים לתנור למשך 30 דקות לטמפרטורה של 180 מעלות . חשוב – להקפיד לחמם את התנור לפני העוגה לתוכו.
לציפוי:
- מרתיחים את השמנת על הגז או במיקרו לאחר מכן מוסיפים את השוקולד.
- מערבבים מספר שניות עד לקבלת מירקם אחיד.
- מצפים את העוגה (כמובן לאחר שהעוגה התקררה).
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il