מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה וקרמלצילום: מיכל גבעון

עוגת גבינה וקרמל

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.12

עוגת גבינה ברוטב קרמל ונגיעות מלח אטלנטי, באדיבות גלית נבון, המתכון הזוכה בתחרות Gad Patisserie למתכוני שבועות.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, וניל, ביצים, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, גבינת ריקוטה, גבינת שמנת.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס

מצרכים להכנת המתכון

לתערובת העוגה:
600 גרם עוגיות חמאה 
80 גרם אבקת שקדים
170 גרם חמאה מומסת
350 גרם גבינת ריקוטה 9% של גד
500 גרם גבינת שמנת של גד
175 גרם סוכר חום כהה
4 ביצים גדולות
30 גרם סירופ תירס
0.5 גרם מלח
1 מקל וניל (לרוקן את תוכנו למלית) 
 
לציפוי העוגה:
250 מ"ל שמנת מתוקה
240 גרם שמנת חמוצה
30 גרם אבקת סוכר
פתיתי מלח אטלנטי
 
לרוטב הקרמל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
65 גרם חמאה חתוכה לקוביות
160 גרם סוכר חום כהה

אופן הכנת המתכון

נשלחו יותר מ-200 מתכונים לתחרות היוקרתית הנקראת "Gad Patisserie":  תחרות להכנת מתכונים לעוגות וקינוחים חלביים המבוססים על גבינות מחלבות גד לקראת חג השבועות. הנה המתכון של גלית נבון אשר זכה במקום הראשון!

מתחילים עם רוטב הקרמל:

  • מערבבים בקלחת את השמנת,חמאה וסוכר חום כהה עד להסמכה. מתקבל רוטב קרמלי עשיר וסמיך.
  • מחממים את התנור לחום של 150 מעלות צלזיוס, כשתבנית מלאה מים רותחים בתחתיתו.

הכנת העוגה: 

  1. מרסקים את העוגיות ואבקת השקדים במעבד מזון למרקם חול- מוסיפים את החמאה המומסת שתצפה את התערובת.
  2. מהדקים היטב את התערובת לתחתית ודפנות התבנית – מעבירים למקרר לרבע שעה להתייצבות.
  3. במיקסר עם וו בלון, מקציפים את גבינת השמנת והריקוטה עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים להקציף, מבליעים את הביצים פנימה אחת אחת.
  5. מוסיפים את הוניל, סירופ התירס והמלח 
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומעבירים לאפייה בתנור בין-40 ל- 45 דקות (העוגה מוכנה כאשר השוליים יציבים והיא עדיין מעט רוטטת במרכזה - העוגה תתייצב בקירור).
  7. מצננים את העוגה על מנת שתתייצב.
  8. מכינים כעת את ציפוי העוגה- מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב, מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר לקבלת מרקם חלק, מקפלים לתוך השמנת עד לקבלת מרקם אחיד.
  9. יוצקים על העוגה הקרה ומשטחים בעזרת פלטה ישרה. 

להגשת העוגה: 

  • את העוגה מומלץ להגיש לאחר קירור של מספר שעות במקרר.
  • חותכים פרוסת עוגה(משולש בינוני), מעל יוצקים מעט רוטב קרמל, מעל זורים פתיתי מלח אטלנטי(ממש קורט).
  • מבחינה ויזואלית: תחתית עוגיות בהירות (או כהות, תלוי באילו ביסקוויטים בוחרים), מלית חום בהירה (בשל הסוכר החום שצובע אותה מעט), חלק עליון לבן, רוטב קרמל חום כהה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il