|
צילום: מיכל גבעון
עוגת גבינה וקרמל
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.12
עוגת גבינה ברוטב קרמל ונגיעות מלח אטלנטי, באדיבות גלית נבון, המתכון הזוכה בתחרות Gad Patisserie למתכוני שבועות.
מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, וניל, ביצים, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, גבינת ריקוטה, גבינת שמנת.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס
מצרכים להכנת המתכון
לתערובת העוגה: 600 גרם עוגיות חמאה 80 גרם אבקת שקדים 170 גרם חמאה מומסת 350 גרם גבינת ריקוטה 9% של גד 500 גרם גבינת שמנת של גד 175 גרם סוכר חום כהה 4 ביצים גדולות 30 גרם סירופ תירס 0.5 גרם מלח 1 מקל וניל (לרוקן את תוכנו למלית) לציפוי העוגה: 250 מ"ל שמנת מתוקה 240 גרם שמנת חמוצה 30 גרם אבקת סוכר פתיתי מלח אטלנטי לרוטב הקרמל: 250 מ"ל שמנת מתוקה 65 גרם חמאה חתוכה לקוביות 160 גרם סוכר חום כהה
אופן הכנת המתכון
נשלחו יותר מ-200 מתכונים לתחרות היוקרתית הנקראת "Gad Patisserie": תחרות להכנת מתכונים לעוגות וקינוחים חלביים המבוססים על גבינות מחלבות גד לקראת חג השבועות. הנה המתכון של גלית נבון אשר זכה במקום הראשון!
מתחילים עם רוטב הקרמל:
- מערבבים בקלחת את השמנת,חמאה וסוכר חום כהה עד להסמכה. מתקבל רוטב קרמלי עשיר וסמיך.
- מחממים את התנור לחום של 150 מעלות צלזיוס, כשתבנית מלאה מים רותחים בתחתיתו.
הכנת העוגה:
- מרסקים את העוגיות ואבקת השקדים במעבד מזון למרקם חול- מוסיפים את החמאה המומסת שתצפה את התערובת.
- מהדקים היטב את התערובת לתחתית ודפנות התבנית – מעבירים למקרר לרבע שעה להתייצבות.
- במיקסר עם וו בלון, מקציפים את גבינת השמנת והריקוטה עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את הסוכר, וממשיכים להקציף, מבליעים את הביצים פנימה אחת אחת.
- מוסיפים את הוניל, סירופ התירס והמלח
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומעבירים לאפייה בתנור בין-40 ל- 45 דקות (העוגה מוכנה כאשר השוליים יציבים והיא עדיין מעט רוטטת במרכזה - העוגה תתייצב בקירור).
- מצננים את העוגה על מנת שתתייצב.
- מכינים כעת את ציפוי העוגה- מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב, מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר לקבלת מרקם חלק, מקפלים לתוך השמנת עד לקבלת מרקם אחיד.
- יוצקים על העוגה הקרה ומשטחים בעזרת פלטה ישרה.
להגשת העוגה:
- את העוגה מומלץ להגיש לאחר קירור של מספר שעות במקרר.
- חותכים פרוסת עוגה(משולש בינוני), מעל יוצקים מעט רוטב קרמל, מעל זורים פתיתי מלח אטלנטי(ממש קורט).
- מבחינה ויזואלית: תחתית עוגיות בהירות (או כהות, תלוי באילו ביסקוויטים בוחרים), מלית חום בהירה (בשל הסוכר החום שצובע אותה מעט), חלק עליון לבן, רוטב קרמל חום כהה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|