מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלויצילום: מיכל גבעון

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה ופקאן קלוי

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.12

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה על בסיס לוטוס ופקאן קלוי, זוכה בפרס החדשנות בתחרות Gad Patisserie למתכונים לשבועות.

מרכיבים עיקריים: שמנת חמוצה, קורנפלור, סירופ מייפל, אגוז מוסקט, גבינת שמנת, גבינת ריקוטה, ביצים, בטטה, לימון, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 7-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבסיס:
50 גר' אגוזי פקאן
200 גר' עוגיות לוטוס
100 גר' חמאה מומסת
 
למלית:
1 גביע שמנת חמוצה (9%)
4 כפות גדושות קורנפלור
3/4 כוס סוכר חום כהה (130 גר')
2 כפות סירופ מייפל
קורט מלח
קורט או 2 אגוז מוסקט טחון טרי
300 גר' גבינת ריקוטה "פרסקה" של גד
100 גר' גבינת שמנת 5% של גד
4 חלמונים
400 גר' בטטה (כ-2 בטטות קטנות או בטטה אחת בינונית)
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר לבן (90 גר')
מעט גרידת לימון
 
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה (9%)
2.5 כפות סוכר
מעט גרידת לימון

אופן הכנת המתכון

עוגת גבינה עם נגיעות בטטה על בסיס לוטוס ופקאן קלוי, מתכון באדיבות עפרי אולינקי, הזוכה בפרס החדשנות בתחרות היוקרתית של גבינות גד פטיסרי של אסטלה ומחבות גד. עוגה מיוחדת, עשירה וחגיגית הנטרפת בין רגע ומומלצת לרגעי פינוק ובכלל.

לכהנת מחית הבטטה:

  • לפחות כשעה לפני הכנת העוגה, יש לקלף את הבטטה, לחתוך לקוביות בינוניות ולבשל במים רותחים כ- 12 דקות. הבטטות מוכנות כאשר הן רכות ומזלג ננעץ בהן בקלות. 
  • יש לסנן את הבטטות ממי-הבישול, למעוך למחית חלקה ולקרר.

להכנת הבסיס:

  1. יש לקלות מעט את אגוזי הפקאן במחבת יבשה, עד שהם משחימים מעט ויש ריח קלוי.
  2. את האגוזים מעבירים למעבד מזון יחד עם עוגיות הלוטוס ומעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים קצת עד שהעיסה מתגבשת מעט.
  3. את תערובת הפירורים יש לשטח ולהדק בתחתית תבנית קפיצית משומנת (26 ס"מ) ולהעביר למקפיא עד אשר מלית הגבינה תהיה מוכנה.

להכנת המלית:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את כל חומרי המלית למעט החלבונים, הסוכר הלבן וגרידת הלימון. מערבבים את התערובת עד אשר היא אחידה למדי אך מעט גושית.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים והסוכר הלבן לכדי קצף יציב.
  4. מסננים את תערובת הגבינה לקערה עם הקצף באמצעות מסננת דקה ולקקן, על מנת ליצור מרקם חלק. מוסיפים מעט גרידת לימון ומקפלים את שתי התערובות עד כדי אחידות.
  5. את המלית שופכים לתבנית עם הבסיס, מכניסים לתנור, מורידים את החום ל-175 מעלות ואופים כ-30 דקות.
  6. לאחר כ-30 דק', מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-45 דקות עד אשר העוגה שחומה, תפוחה, יציבה וקיסם המוחדר למרכזה מצופה פירורים לחים.
  7. פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים את העוגה מן התנור ומקררים לגמרי בטמפרטורת החדר.

להכנת הציפוי:

  1. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מקציפים את כל חומרי הציפוי עד כדי תערובת יציבה ותפוחה.
  2. את הציפוי מורחים על העוגה ומכניסים למקרר למספר שעות או אפילו למשך לילה.     

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il