מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טירמיסוצילום: דן פרץ

טירמיסו

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: עוגת טירמיסו
פורסם בתאריך: 25.05.12

מתכון להכנת עוגת טירמיסו, באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: אייריש קרים, ביצים, גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, קקאו, אינסטנט פודינג וניל, קמח, עמילן תפוחי אדמה, בישקוטים, ליקר קפה.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: עוגה עגולה בקוטר 26

מצרכים להכנת המתכון


לתחתית הטורט:
5 חלבונים
5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 כוס עמילן תפוחי אדמה
1 חבילת בישקוטים
 
לנוזל הרטבה:
1 כוס קפה חזק חם עם סוכר
50 מ"ל ליקר קפה
 
למוס טרמיסו:
1 חבילת מסקרפונה
1 1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 חלמונים
1 כף ליקר אייריש קרים
7 גרם ג'לטין מושרה ב-35 מ"ל מים קרים
 
לקישוט הקצפת:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
קקאו כהה לפידור

אופן הכנת המתכון

לבסיס הטורט –

  • בקערת מיקסר נקייה עם מטרפה הקציפו את החלבון והסוכר למרנג קשה. 
  • מזגו את החלמונים תוך כדי פעולת המיקסר. 
  • קפלו את היבשים למסה ובעזרת פלטה ישרו על תבנית אפייה עם נייר אפייה את התערובת למטח מלבני בעובי שווה.
  • אפו בתנור חם 175 מעלות כ 10 דקות עד מרקם קפיצי למגע וצבע זהוב.
  • קררו היטב וקירצו 2 עיגולים בקוטר 26, הניחו בתבנית.

לנוזל הרטבה –

  • ערבבו את הקפה החם עם ליקר הקפה היטב. 
  • בעזרת מברשת הרטיבו את הבסיס בעדינות.

למוס הטרמיסו –

  • בקערת מיקסר עם מטרפה הקציפו את המסקרפונה והסוכר כשתי דקות על מהירות בינונית כדי לפתוח את הגבינה. 
  • הוסיפו בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי פעולת המיקסר והקציפו עד מרקם יציב. 
  • חממו את הג'לטין הספוח במיקרו כדקה בלבד, הוסיפו למיקסר את החלמונים והליקר והקציפו כדקה נוספת, ערבבו חלק מהתערובת עם הג'לטין החם ומיזגו הכול למיקסר, טרפו היטב.
  • מזגו 1/2 מהכמות על תחתית הטורט. 
  • טיבלו את הבישקוטים בנוזל ההרטבה עד שהם ספוגים והניחו על המוס בלי מרווחים. 
  • מיזגו את שארית המוס על הבישקוטים. 
  • הניחו את עיגול הטורט השני על המוס והרטיבו אותו עם מברשת מנוזל הקפה. הקפיאו לשעתיים לפחות.

לקישוט הקצפת –

  • הקציפו את כל הרכיבים לקצפת יציבה, בעזרת שק זילוף וצנתר משונן מספר 13 זלפו צורת שושנים על העוגה. 
  • הקפיאו למינימום שעתיים ואפשרי עד שבוע.

לפני ההגשה, הפשירו את העוגה שעתיים במקרר ופדרו קקאו כהה על הקצפת לאפקט יופי.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il