מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרמלדת פטל: עוגת מוס גבינה מהממתצילום: דן פרץ

מרמלדת פטל: עוגת מוס גבינה מהממת

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.12

מתכון להכנת מרמלדת פטל: עוגת מוס גבינה מהממת וטעימה, באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: קמח, ביצים, חמאה, אבקת סוכר, פטל, גבינה לבנה, תמצית וניל, אינסטנט פודניג וניל, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: עוגה עגולה בקוטר 26

מצרכים להכנת המתכון


לבצק:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
1 חלמון
2 כוסות קמח
 
לקרם חמאה פטל:
1/2 כוס מחית פטל (ניתן לקנות פטל קפוא ולטחון או בחנויות המתמחות מחית מסוג בוארון)
2 יח' ביצים
4 גרם ג'לטין
2 כפות מים קרים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
 
למוס גבינה:
1 קופסת גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כף אינסטנט פודניג וניל
 
למרמלדת פטל:
1 כוס מחית פטל
1/3 כוס סוכר
7 גרם ג'לטין
2 כפות מים קרים
2 כפות סוכר לזרייה

אופן הכנת המתכון

את העוגה להכין יום מראש עליה לקפוא היטב ולהתייצב.

להכנת הבצק -

  • במעבד מזון ערבבו את החמאה, א.סוכר והקמח עד מרקם פירורי הוסיפו את החלמון ותעבדו עד בצק אחיד, ניילנו וקררו לפחות שעתיים.
  • קמחו משטח עבודה  ורדדו את הבצק לעובי שלל 1/2 מ"מ, קירצו עיגול בקוטר גדול מן התבנית הוא יתכווץ טיפה באפייה.
  • אפו בתנור חם 175 מעלות כ 15-20 דקות עד שהצבע שחום. 
  • קררו והעבירו לתבנית עגולה , רפדו בשקף מסביב לעוגה.

להכנת המוס גבינה –

  • בקערת המיקסר חברו את כל הרכיבים ובעזרת מקצף הקציפו כ-5 דקות על מהירות בינונית עד מרקם קצפתי רך.
  • מזגו על הבצק יישרו היטב, והקפיאו לפחות לשעתיים.

לקרם חמאה פטל -  

  • בסיר חממו את מחית הפטל ו1/2 מכמות הסוכר עד רתיחה.
  • טרפו את הביצים עם 1/2 מכמות הסוכר הנותרת בקערה.
  • שפכו 1/2 מהמיץ החם אל הביצים וטרפו היטב, החזירו לסיר את התערובת כולל הביצים (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות), ובשלו על אש נומכה בעזרת מטרפה עד רתיחה, לא להמשיך מעבר. 
  • העבירו לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולערבב כ 5 דקות עד שהתערובת צוננת, הוסיפו את קוביות החמאה בהדרגה עד שכולן נבלעות במסה והקרם אחיד והומוגני. קררו מעט ומזגו על שכבת המוס והקפיאו מינימום שעתיים.

למרמלדת פטל –

  • בסיר חממו את מחית הפטל והסוכר עד רתיחה, ערבבו את הג'לטין עם המים הקרים. 
  • שפכו את התערובת החמה על הג'לטין וערבבו היטב ומזגו על שכבת הקרם פטל, יישרו והקפיאו את כל העוגה לפחות ללילה (אפשר גם יותר).

חשוב שתפשירו את העוגה כשעתיים לפני האכילה במקרר, זרו סוכר על המרמלדה והגישו.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il