מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בשר טלה או כבש בסגנון פרסי או מרוקאי או תאילנדי

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 08.06.12

מתכון פרסי או מרוקאי או תאילנדי להכנת רגל טלה, מעולה לאוהבי בשר הטלה והכבש, מתכון שניתן לשנות בקלות, לטעמכם האישי, ומה שנשאר בבית. אתן את כל האופציות, לבחירתכם.

מרכיבים עיקריים: בשר טלה, רגל, נענע, שום, פלפל חריף, מיץ לימון, יוגורט, שמן זית, מלח פלפל, כמון, כוסברה, פפריקה, חלב קוקוס, קארי תאילנדי, גינגר.

משך ההכנה: 30-45
מספר מנות: 7-8

מצרכים להכנת המתכון

האופציה הפרסית.
1 רגל טלה (2.5 ק"ג לערך).נקיה מהעצם.
5 שיני שום.
2 פלפלים חריפים(רצוי אדומים).
1 כוס יוגורט.
מיץ וגרידת לימון משני לימונים.
7 כפות שמן זית.
חופן עלי נענע קצוצים.
המרוקאית:
1 כפית כמון טחון או קינמון.
1 כף זרעי כוסברה טחונים.
1 כף פפריקה מרוקאית או אדומה מתוקה או חריפה.
התאלנדית:
1 כוס חלב קוקוס.
1 כף אבקת קארי תאילנדית.
 

אופן הכנת המתכון

לערבב את כל המרכיבים יחד, לקערה מספיק גדולה בשביל הרגל,לנקב קלות את רגל הטלה,(בכדי שהמרינדה תחדור פנימה)

לקרר ללילה שלם במקרר.

לחמם התנור ל 200 מעלות. 

להכניס לתנור עם מגש ל-20 דקות.

להוריד החום ל-170 מעלות, ולצלות ל- 10 דקות נוספות.

רצוי לקרר רבע שעה לפני שפורסים.

 

תהנו 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il