בשר טלה או כבש בסגנון פרסי או מרוקאי או תאילנדי
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 08.06.12
מתכון פרסי או מרוקאי או תאילנדי להכנת רגל טלה, מעולה לאוהבי בשר הטלה והכבש, מתכון שניתן לשנות בקלות, לטעמכם האישי, ומה שנשאר בבית. אתן את כל האופציות, לבחירתכם.
מרכיבים עיקריים: בשר טלה, רגל, נענע, שום, פלפל חריף, מיץ לימון, יוגורט, שמן זית, מלח פלפל, כמון, כוסברה, פפריקה, חלב קוקוס, קארי תאילנדי, גינגר.
משך ההכנה: 30-45
מספר מנות: 7-8
מצרכים להכנת המתכון
האופציה הפרסית.
1 רגל טלה (2.5 ק"ג לערך).נקיה מהעצם.
5 שיני שום.
2 פלפלים חריפים(רצוי אדומים).
1 כוס יוגורט.
מיץ וגרידת לימון משני לימונים.
7 כפות שמן זית.
חופן עלי נענע קצוצים.
המרוקאית:
1 כפית כמון טחון או קינמון.
1 כף זרעי כוסברה טחונים.
1 כף פפריקה מרוקאית או אדומה מתוקה או חריפה.
התאלנדית:
1 כוס חלב קוקוס.
1 כף אבקת קארי תאילנדית.
אופן הכנת המתכון
לערבב את כל המרכיבים יחד, לקערה מספיק גדולה בשביל הרגל,לנקב קלות את רגל הטלה,(בכדי שהמרינדה תחדור פנימה)
לקרר ללילה שלם במקרר.
לחמם התנור ל 200 מעלות.
להכניס לתנור עם מגש ל-20 דקות.
להוריד החום ל-170 מעלות, ולצלות ל- 10 דקות נוספות.
רצוי לקרר רבע שעה לפני שפורסים.
תהנו
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il