מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טרין בשרי וקייצי.

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 08.06.12

טרין בשר שמותאם במיוחד לקיץ, מנה מעולה ומיוחדת כפתיחה או כמנה עיקרית לצד סלט או ברוסקטה או סלט ביצים ותפוחי אדמה.

מרכיבים עיקריים: לחם, ביצים, חרדל, חלב, שמן זית, סלרי, גמבה, שום, לימון, גינגר, רסק עגבניות, .

משך ההכנה: 15-30
מספר מנות: 7-8

מצרכים להכנת המתכון

ראשית, אנא אל תבהלו מהרשימה הארוכה, לכל תבלין ומרכיב יש חלק חשוב ביצירה הזו, והיא בהחלט ניתנת לשינוי.
4 פרוסות לחם מאתמול.
1 ביצה טרופה.
2 כפיות חרדל דיז'ון.
4\1 כוס חלב (ניתן להמיר במיץ עגבניות או חלב קוקוס)
4 כפות שמן זית.
1 בצל בינוני קצוץ דק.
2 גבעולי סלרי (כרפס) קצוצים.
2\1 פלפל גמבה (אדום) קצוץ
2\1 פלפל מתוק (צהוב או כתום) קצוץ.
5 שיני שום מעוכים וקצוצים.
1 גרידת לימון מלימון שלם.
2\1 קילו בשר כתף או צוואר טחונים גס.
2\1 קילו בשר עוף טחון.
1 כפית מרווה קצוצה.
1 כף רסק עגבניות.
1 כפית אורגנו או טימין או זעתר טריים קצוצים.
2\1 כפית גינגר מגורד (טרי או קפוא)
4\1 כפית אגוז מוסקט.
( ניתן להוסיף 4\1 כפית ציפורן טחון)
מלח ופלפל שחור
 

אופן הכנת המתכון

לחמם תנור ל-170 מעלות.

לשמן אינגליש קייק או תבנית טרין (אלומיניום).

בקערה לפורר את פרוסות הלחם, להוסיף ביצה,חרדל,וחלב, לערבב יחד.

במחבת לחמם מעט שמן, ולטגן קלות את הבצל, הסלרי, הפלפלים והשום ולבשל ל-5 דקות.(לזכור שזה עדיין צריך להיכנס לתנור)

לערבב יחד עם הפרורי לחם וכל שאר המרכיבים, לתבל במלח ופלפל.

להכניס לתבנית המשומנת, ולתנור ל-45 דקות. (להוציא ברגע שהחלק העליון מזהיב, והטירין לא נדבק לדפנות התבנית.

רצוי מאוד לקרר תחילה לפני שפורסים, ניתן לאכול קר או מחומם.

 

תהנו

www.lemon3.co.il

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il