מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפינס שוקולד ציפס

מאת: יוסי, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 13.06.12

מתכון להכנת מאפינס שוקולד ציפס קל להכנה וטעים במיוחד!

מרכיבים עיקריים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, חמאה, דבש, קמח, ביצים, יוגורט, קקאו, לימון.

משך ההכנה: כ-30 דקות
מספר מנות: 12 יחידות

מצרכים להכנת המתכון

3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס דבש מפרחי בר
3 כפות מים קרים
1 כוס יוגורט
1 ביצה
100 גרם שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית
קליפה מגוררת מלימון שלם

אופן הכנת המתכון


  1. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את החמאה ומערבלים.

  2. מערבבים את הדבש עם המים הקרים ומוסיפים למעבד המזון, עם היוגורט והביצה ומערבלים. מפסיקים את פעולת מעבד המזון, מוסיפים את השוקולד צ'יפס וקליפת הלימון ומפעילים ב-3-2 פולסים, כדי לא לרסק את השוקולד.

  3. בעזרת מברשת מורחים את תבניות השקעים במעט חמאה מומסת, או משמנים בספריי בטעם חמאה. ממלאים את התבניות בבצק עד 3/4 הגובה.

  4. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהמאפינס זהובים אך לא מיובשים. מוציאים מהתנור, מצננים מספר דקות ומוציאים מהתבניות. מגישים מיד או לאחר שהצטננו. אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה או מחממים כ-30 דקות במיקרוגל.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il