|
מאפינס שוקולד ציפס
מאת: יוסי, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 13.06.12
מתכון להכנת מאפינס שוקולד ציפס קל להכנה וטעים במיוחד!
מרכיבים עיקריים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, חמאה, דבש, קמח, ביצים, יוגורט, קקאו, לימון.
משך ההכנה: כ-30 דקות
מספר מנות: 12 יחידות
מצרכים להכנת המתכון
3/4 1 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפייה 1 כפית סודה לשתייה 125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר 1/2 כוס דבש מפרחי בר 3 כפות מים קרים 1 כוס יוגורט 1 ביצה 100 גרם שוקולד צ'יפס 60% מוצקי קקאו של כרמית קליפה מגוררת מלימון שלם
אופן הכנת המתכון
- מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה וסודה לשתייה ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את החמאה ומערבלים.
- מערבבים את הדבש עם המים הקרים ומוסיפים למעבד המזון, עם היוגורט והביצה ומערבלים. מפסיקים את פעולת מעבד המזון, מוסיפים את השוקולד צ'יפס וקליפת הלימון ומפעילים ב-3-2 פולסים, כדי לא לרסק את השוקולד.
- בעזרת מברשת מורחים את תבניות השקעים במעט חמאה מומסת, או משמנים בספריי בטעם חמאה. ממלאים את התבניות בבצק עד 3/4 הגובה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהמאפינס זהובים אך לא מיובשים. מוציאים מהתנור, מצננים מספר דקות ומוציאים מהתבניות. מגישים מיד או לאחר שהצטננו. אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה או מחממים כ-30 דקות במיקרוגל.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|