מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ממולאים עם בורגול וצימוקיםצילום: נועם דקרס

ממולאים עם בורגול וצימוקים

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון ממולאים עם בורגול וצימוקים - באדיבות נועם דקרס שף מסעדת ליליות, המכשירה נערים בסיכון לעבודות המסעדנות.

מרכיבים עיקריים: בורגול.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית פיירקס 39*27

מצרכים להכנת המתכון

ירקות למילוי:
אפשר למלא כל ירק בעל נפח, רצוי לגוון כמה שיותר (סלק, קישוא, עגבניה, בצל, פלפל, חציל, עלי מנגולד, כרישה) הכנת המילוי:
2 כוסות (לפני בישול) בורגול גס מבושל וקר
4-5  עגבניות אדומות מאד מגורדות
100 גר' צימוקים שחורים קטנים מאד.
2 בצל לבן קצוץ דק
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס נענע קצוצה דק ללא הגבעולים
מלח
פלפל לבן טחון
1 כפית תערובת של קינמון, ציפורן, פלפל ומוסקט טחונים
מיץ וגרידה מלימון אחד
 
רכיבים לרוטב:
2 גזרים לא גדולים
2 בצלים בינוניים
1 כרישה
5 גבעולי סלרי
1/2 ליטר פטרוזיליה קצוצה
4-5 עגבניות אדומות מאד מגורדות

אופן הכנת המתכון

  1. מערבבים היטב את כל החומרים עד שנוצרת מסה אחידה.
  2. מרוקנים את ירקות השורש בעזרת כף או כפית (לפת וסלק בינוניים). לשמור את ה"מכסה" ואת התוכן בשני כלים נפרדים.
  3. ממלאים את הירקות בתערובת המילוי ולכסות בעזרת "מכסי" הירקות.
  4. מגרדים את הגזרים והבצל בפומפייה גסה, וקוצצים את הכרישה והסלרי דק מאד. קוצצים כשתי כוסות מתוכן ירקות השורש הממולאים ששמרנו (אפשר במג'ימיקס). מחממים מעט שמן זית בסיר רחב, מאדים את ירקות השורש עם שאריות הירקות מהממולאים עד שמתרככים. להוסיף  את העגבניות המגורדות, לכסות במים ולהביא לרתיחה. לכבות את האש ולהוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה. לתבל במלח.
  5. מניחים את הירקות הממולאים בתבנית הפיירקס, צמודים אחד לשני ככל שניתן.
  6. מכסים את הממולאים בשני שליש גובה מהנוזל עם הירקות. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.
  7. לאפות בתנור 180 מעלות כשעה. להסיר את הכיסוי ולאפות כחצי שעה עד ארבעים וחמש דקות נוספות, יש לראות שרוב הנוזלים התאדו, אם יש צורך, לאפות עוד רבע שעה.

 

צילומים: יעקב הררי.

    מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il