מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה לא אפויה (חלבי)צילום: ריצ'

עוגת גבינה לא אפויה (חלבי)

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 21.06.12

מתכון של ריצ' להכנת עוגת גבינה לא אפויה (מתכון חלבי).

מרכיבים עיקריים: לימון, תמצית וניל, גבינת פילדלפיה, ביצים.

משך ההכנה: כ-4 שעות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבסיס:
250 גרם ופלים במילוי וניל
2 כפות שמן
1 כפית קליפת לימון מגוררת

לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינת פילדלפיה
3/4 כוס (180 גרם) סוכר דק
1 כפית תמצית וניל
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
1 מיכל בסיס להקרמה ובישול של ריצ'
3 חלבונים 

אופן הכנת המתכון


  • להכנת הבסיס, מרסקים את הוופלים במעבד מזון, מוסיפים את השמן וקליפת הלימון ומעבדים מעט. שוטחים על התחתית של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

  • להכנת שכבת הגבינה, מקציפים היטב את הגבינה, מוסיפים את הסוכר והווניל ומקציפים מעט.

  • ממיסים את הג'לטין בחלק מהבסיס להקרמה ובישול של ריצ', על אש נמוכה או במיקרוגל, מוסיפים את הבסיס הנותר. מוסיפים לתערובת הגבינה.

  • מקציפים היטב את החלבונים ומקפלים עם תערובת הגבינה, יוצקים לתבנית. מקררים לפחות 4 שעות, עד שהעוגה יציבה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il