|
צילום: יח"צ
שערות שעועית עם שמן אגוזים
מאת: שף ניר צוק, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 07.07.12
מתכון חדש לקיץ באדיבות השף ניר צוק: שערות שעועית עם שמן אגוזים.
מרכיבים עיקריים: שעועית, שמן זית, שמן אגוזים, קוואקר.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
600 גרם שעועית שטוחה (תורכית) צעירה 2 כפות קוואקר 2 כפות סוכר 4 כפות שמן זית 4 כפות שמן אגוזים מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת המתכון
- בעזרת סכין חדה מאוד פורסים כל שעועית לשניים ואז לשערות דקות מאוד.
- משרים את שערות השעועית כ-15 דקות במי קרח.
- במחבת טפלון קולים את הקוואקר כארבע דקות על אש נמוכה לייבוש. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מעבירים לצלחת ומצננים.
- מסננים היטב את השעועית, מתבלים בשמן זית ובשמן אגוזים, מתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל קוואקר מסוכר ומגישים מיד.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|