מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פנקוטה שקדיםצילום: © Yves Roland / Fotolia

פנקוטה שקדים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: פנה קוטה
פורסם בתאריך: 22.07.12

מתכון להכנת קינוח פנקוטה שקדים (Panna Cotta) ייחודי בטעמו המופלא. נראה חגיגי ומתאים לכל ארוחה!

מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר וניל, ליקר אמרטו, שקדים, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: 3.5 שעות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1/2 ליטר שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
5 חלמונים
30 גרם אבקת שקדים מולבנים
25 גרם ליקר אמרטו
1 שקית סוכר וניל

אופן הכנת המתכון

  • מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  • מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם סוכר וניל ואבקת שקדים עד כמעט רתיחה.
  • בקערה, מערבבים היטב את החלמונים והסוכר. מסננים את השמנת מאבקת השקדים ומחזירים את השמנת לסיר ומוזגים 2 כפות מהביצים תוך ערבוב מהיר להשוואת טמפרטורה. 
  • ממשיכים בזרזוף וערבול כל הביצים לשמנת המתוקה עד קבלת מירקם אחיד.
  • בתבנית עמוקה עם מים עד חציה מעמידים כלי הגשה ושופכים לתוכם את הקרם.
  • מכניסים את התבנית ל-35 דקות. מקררים ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות. 
  • אפשר לצקת לכלי האפייה קרמל ועליו לשפוך את הקרם.

אפשר להגיש בליווי פירות טריים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il