מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

גלילת חצילים במילוי גבינהצילום: קייטרינג תמרים

גלילת חצילים במילוי גבינה

מאת: קייטרינג תמרים, קטגוריה: חצילים
פורסם בתאריך: 24.07.12

פרוסות חצילים ממולאים בגבינת פטה, צימוקי עגבניות ובזיליקום.

מרכיבים עיקריים: חציל, גבינת פטה, צימוקי עגבניות, בזיליקום, אגוזי מלך, צנוברים, שמן זית, שום.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 חצילים פרוסים לאורך לפרוסות של 1 ס"מ עובי
קופסת גבינת פטה
צימוקי עגבניות
10 עלי בזיליקום
מלח ופלפל
פרמז'ן
 
לרוטב:
חבילת בזיליקום
שמן זית
פרמז'ן
כפית שום כתוש
חופן אגוזי מלך / צנוברים

אופן הכנת המתכון

  • ממליחים את פרוסות החצילים ומחכים כשעה עד שהנוזלים ניגרים ואיתם המרירות של החציל. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • לאחר שעה מנגבים היטב את החצילים ומסדרים אותם בתבנית עליה הוזלף שמן זית. מזליפים מעל עוד קצת שמן זית ואופים עד שמזהיב כ-25 דקות.
  • מפוררים את הגבינה, חותכים דק את עלי הבזיליקום ואת צימוקי העגבניות. מערבבים יחד. לאחר שהחצילים מתקררים שמים במרכז כל פרוסה מעט מהתערובת, ומגלגלים את החציל מסביבה כך שיעטוף אותה. מניחים את החצילים הממולאים בתבנית.
  • מכינים את הרוטב על ידי טחינה במעבד מזון של עלי הבזיליקום עם השום, אגוזי המלך והפרמז'ן. מוסיפים שמן זית לאט ותוך כדי הפעלה ליצירת אמולסיה. כשהמרקם הופך למשחתי עוצרים.
  • שופכים את הרוטב מעל החצילים, מגרדים מעל עוד פרמז'ן ואופים 15 דקות נוספות בחום גבוה (200 מעלות).  

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il